Anette Olzon elkényeztetettnek érezte magát a Nightwish után

232882788_371953637626320_5149384853012718227_n0.jpg

Holnap kerül boltokba Anette Olzon legvagányabb szólóalbuma, ami a Strong elnevezést kapta. A svéd vokalista hivatalosan is visszatért a metálszíntérre, hiszen elmondása szerint, a jövőben további lemezeket szeretne majd készíteni, melyek rendre a metálzene köré épülnek.

Az ex-Nightwish-énekesnőt ezúttal is mikrofonvégre csípték, a beszélgetés során pedig jobbára közelgő terveiről esett szó. Kiderült többek között, hogy jövő tavasszal érkezhet a második Allen/Olzon–album, ugyanakkor a The Dark Element újdonsága sem fog elmaradni, habár Jani Liimatainen jelenleg szólóprojektjeivel is nagyon elfoglalt. Ennek apropóján hintette el Nettie, miszerint ő is hallható lesz az egykori Sonata Arctica-gitáros készülő remekművén, arról azonban nincs rendelkezésre álló információ, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira. 

Az énekesnőt természetesen arról is kifaggatták, hogy tervezi-e megturnéztatni újdonságát, illetve, hogy várható-e a közeljövőben The Dark Element-koncert. Habár egyértelműen nyitott az önálló előadásokra, mégis egy meglepő válasszal érvelt:

Önálló előadóként sok gonddal jár a koncertszervezés. Csináltam pár show-t a Shine-nal, de a Nightwish után nagyon elkényeztetett voltam, mindent elkészítettek nekem, szólóban azonban nekem kellett összeszednem a zenészeket, nekem kellett kifizetnem őket, mindent nekem kellett megterveznem.(...)

– vallotta.

imago0101287293w0.jpg

A folytatásban természetesen Nightwish-beli karrierjéről is szó esett, így többek között elárulta, hogy a csatlakozását követően remek atmoszféra uralkodott a bandában, a legkedvesebb élményei pedig, amikor a Dark Passion Play dalaihoz (Amaranth, Bye Bye Beautiful, The Islander) forgatták a kisfilmeket.

Hozzátette, mindazok ellenére, hogy az utolsó pár évben már látszólag is elkezdtek eltávolodni egymástól a tagokkal, büszke a Nightwish-sel töltött időre; mind a közösen rögzített korongok, mind az együtt megtett út mély büszkeséggel tölti el, és boldogan idézi fel emlékeiben. 

Anette Olzon 2007-ben lett a finn Nightwish énekesnője, miután a zenekar 2005-ben búcsút intett alapító-énekesnőjének, Tarja Turunennek. Anette nehezen illeszkedett be a terebélyes történelemmel megáldott metálcsapat rajongókörében, holott a tőle telhető legtöbb módon igyekezett helytállni. A svéd csillag végül két lemezt (Dark Passion Play - 2007, Imaginauerum - 2011), egy DVD-t és egy mozifilmet rögzített a bandával, majd 2012-ben tőle is megváltak. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása