Egyre nehezebb a Nightwish keresztje! Szétszedték a zenekart az énekesnő mentes posztjuk miatt!

nightwish-imaginaerum-promo-3.jpg

Napra pontosan 10 évvel ezelőtt mutatták be a Nightwish-filmet, az Imaginaerum képében. A zenekar azonos néven egy évvel korábban, 2011-ben publikálta vadonatúj nagylemezét, ami a második közös lemez volt a Tarja Turunen helyére került Anette Olzonnnal, de mint az közismert, egyben az utolsó alkotás is volt, a svéd csillag közreműködésével.

Tuomas Holopainen köztudottan rajong a filmzenéért, minden vágya, hogy egyszer ő maga is szerezzen egy rakatnyi filmzenét, ennek apropóján a Nightwish filmje is egy valóra vált álom lett a számára, melynek forgatókönyvét teljes egészében ő írta, és Stobe Harju látta el a rendezői feladatokat. Tuomas elmondása szerint a filmet eleinte őrültségnek tartották, a finn kormány azonban 365 ezer euróval támogatta a film létrehozását, a végösszeg azonban már 2 millió 300 ezer euróra rúgott. Mivel a film fogadtatása alulmúlta a várakozásokat, a zenekar rengeteg pénzt veszített.

A rendező és a zenekar is fotók tengerével emlékezett meg a film forgatásáról, a fanoknak azonban hamar szemet szúrt Anette Olzon hiánya, amit szóvá is tettek. Egykor az a szóbeszéd kelt szárnyra, miszerint a svéd énekesnő megtiltotta a csapatnak az olyan tartalmak közzétételét, melyeken ő is szerepel, mondván, ha mégis megtörténik annak komoly következményei lesznek.

Miután a rajongók darabokra szedték a Nightwish tagjait, szégyenteljes cselekedetnek titulálva az énekesnő semmibevételét, lassan egymás idegeit is szép lassan szétcincálták, mire közbelépett a megváltás, vagyis maga a Nightwish exénekesnője, Anette Olzon.

„Csak, hogy mindenkit tájékoztassak róla, én soha nem mondtam ilyent!” – kommentálta az énekesnő azon veszekedés sokaságát, melynek egyik résztvevője folyamatosan azt állította, hogy Nettie megtiltotta a csapatnak az olyan tartalmak megosztását, melyeken szerepel, illetve, hogy önző módon le akarta mondani a show-kat miután kiderült, hogy várandós, és nem tudja vállalni a turnét, illetve, hogy nyilvánosan megvádolta helyettesét, Floor Jansent azzal, hogy rútul ellopta tőle az állását.

imaginaerum-promo-7.jpg

Egy lelkes fan, aki végig az énekesnő pártját fogta, azt javasolta Olzonnak, hogy talán ideje lenne tisztáznia álláspontját a zenekarral, mert láthatóan ők még mindig úgy vélik, hogy az énekesnő szüntelenül neheztel rájuk, és/ vagy továbbra is egy félreértésre alapoznak.

„Biztos vagyok benne, hogy ha bizonytalanok valamiben, akkor meg tudják kérdezni” – reflektált Olzon.

A rajongóknak az is feltűnt, hogy bár egyik énekesnővel sem szép úton vált külön az útjuk, a Nightwish mégis többször oszt meg olyan tartalmat, melyen az alapító-énekesnő, Tarja Turunen is szerepel, mi több, az énekesnő többször is említésre került egy-egy őt is érintő bejegyzés során, de fordítva is előfordult már az eset, ami minden bizonnyal azt jelzi, hogy 17 év után egyre intenzívebben olvad az a kőkemény jégfal a Nightwish és egykori pacsirtája között.

Ha mindez nem lenne elég, Tarja rövidesen a Nightwish stábjának új lemezén is hallható lesz, ugyanis a Crewish felkérte az énekesnőt a Dark Chest Of Wonders újbóli feléneklésére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Nightwish (@nightwish) által megosztott bejegyzés

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása