Végre! ABBA-feldolgozáslemezzel készül az Amberian Dawn!
Máris itt az első kislemez!

noname0528968.jpg

Végre valahára megtörténik, amire a rajongók már régóta várnak, ugyanis idén decemberben, Take A Chance - A Metal Tribute to ABBA címen kerül a boltok polcaira az Amberian Dawn újdonsága. A finn zenekart egyébként is ABBA metált játszó formációként tartják számon azóta, hogy csatlakozott hozzájuk Capri Virkkunen énekesnő.

A banda korábban is tett már próbálkozásokat ABBA-slágerekkel, legutóbbi lemezükre például a Lay All Your Love On Me című nótát pörgették fel, mely szerzemény természetesen erről a korongról sem maradhat le. A december másodikán érkező kiadványon egyébként olyan örökzöld slágerek bújnak metálköntösbe a svéd négyestől mint a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), a Mamma Mia, vagy a Super Trouper – csak, hogy néhányat említsünk.

Mintegy ízelítő gyanánt, a banda már közzé is tette leső kislemezét, a méltán népszerű S.O.S című szám keretein belül, amelyről a következőket mondta Tuomas Seppälä.

„Az S.O.S egy nagyszerű dal. Egyszerre vidám és szomorú. Az eredeti változatban egy igen egyedi zongorahangzást hallhatunk, én magam azonban nem akartam ezt használni, mivel nem lett volna olyan jó mint az eredeti. Ehelyett sokkal erősebb gitárokat és szintiket használtam. A mi változatunk pedig sokkal inkább bevonzza az ABBA-t a 21. századi metál világába.” – mondja.

Dallista:

Side A:
01 Super Trouper
02 Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)
03 SOS
04 Head Over Heels
05 The Day Before You Came

Side B:
06 Angeleyes
07 That's Me
08 Mamma Mia
09 Under Attack
10 Like An Angel Passing Through My Room
11 Lay All Your Love On Me

77424_amberian_dawn_take_a_chance_a_metal_tribute_to_abba_cd.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása