Warlock: 35 éves a Triumph And Agony!

warlock_triumph_and_agony_1987_lp_350dpi_by_oleglevashov-d839jru.jpg

1987-et írtak a naptárak, amikor boltokba került a Warlcok negyedik és egyben legutolsó nagylemeze, a Triumph And Agony. A lemez azóta valóságos örökzöld lett, megannyi felejthetetlen slágerrel a fedélzeten, melyeket Doro Pesch énekesnő a mai napig előszeretettel ad elő fellépésein.

Noha a formáció története túl korán ért véget, mégis méltóságteljes befejezést tudhatnak maguk mögött, hiszen soha korábban nem értek el ekkora sikereket. A Triumph And Agony csupa-csupa slágert és himnuszt szorgalmazott, melyek napjainkban is tökéletesen tükrözik a nyolcvanas évek metálzenéjére jellemző őserőt. I Rule the Ruins, All We Are, East Meets West, Touch of Evil, Metal Tango, Für Immer – gyakorlatilag a fél lemezt felsoroltuk most, azonban kétség sem fér ahhoz, hogy e nótákat milliók üvöltik teli torokból a jövőre negyvenéves karrierjét ünneplő Doro Pesch-sel.

A korong népszerűségét méltán fémjelzi az eladási listákon való szereplése is: Németországban például egészen a harmadik helyig menetelt, mindeközben bearanyozódott; a Billboard 200-as listáján pedig egészen a nyolcvanadik helyig sikerült feljutnia. A hanghordozó legnépszerűbb tétele az All We Are lett, amit egy csomó járókelővel rögzítettek, a hozzá készült kisfilm pedig szintén nagy utat járt be. A nótát szüntelenül játszották az amerikai rádióállomások, ugyanakkor napjainkban is rendre visszaköszön a rockzenei felhozatalban.

lyup583ep6jm9kngs7h8nc.jpg

A lemez harmincéves jubileuma kapcsán Doro egy különleges turnét szőtt az ikonikus dalokra épülve, majd később DVD formájában boltokba küldte. Elmondása szerint az album nagyon különleges helyet foglal el a szívében, így most, az újabb mérföldkő kapcsán újfent színpadra viszi a dalokat, méghozzá a most következő őszi turné keretében. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása