2025-ig biztosan nem turnézik a Nightwish!

tumblr_55cccc546c561143f72d742a737c588d_d3e0c62e_2048.jpg

Hivatalosan is visszavonulót fújt a turnéktól a Nightwish, noha a zenekar amolyan ideiglenes búcsúkoncertje június 22-én, azaz tegnap lett volna. A csapat végül kénytelen volt lemondani az eseményt Floor Jansen egészségére hivatkozva, aki rövidesen életet ad második gyerkőcének.

„Floor egészségügyi állapotára való tekintettel sajnos kénytelenek vagyunk lemondani a június 22-i oslói fellépésünket. Floor terhessége nincs veszélyben, viszont haza kell utaznia, hogy pihenhessen. Mind a hatunkat mélységesen letört ez a döntés, amit egyébként könnyű volt meghozni, hiszen mindig az egészség az első.“ – kommentálta közösségi oldalain a banda.

„Pozitívum, hogy az új lemez próbái és felvételei kevesebb, mint két héten belül megkezdődnek, szóval hajrá“ – tették hozzá, mintegy emlékeztetve a fanokat arra, hogy idén nyáron rögzítik tizedik nagylemezüket, ami nem csupán meglepetésekben gazdag lesz, de ugyanakkor egy igazán súlyos kiadvány is.

Mint ismeretes, a zenekar korábban egy hosszas posztban beszélt arról, miszerint nem terveznek turnézni következő albumukkal, amely 2024-ben kerül boltokba, amolyan kárpótlásként azonban három kisfilmet is leforgatnak majd. Az új lemez kapcsán egyébként tudni lehet, hogy kicsivel több, mint tizenkét dal került rá fel, és egy trilógia lezárása lesz. Tuomas Holopainen elmondása alapján a 2015-ös Endless Form Most Beautiful egy olyan úton indult el, amit a Human. :ꟾꟾ: Nature. is képviselt, a méltó lezárás pedig a soron következő tizedik nagylemezen csúcsosik ki, illetve fejeződik be.

Spanyol lapértesülések szerint a zenekar 2025-ig egészen biztosan szünetelni fog, noha a hivatalos zenekari közlemény mindössze arról szól, hogy bizonytalan időre szögre akasztják a hangszereket, ami akár még ennél is több évig eltarthat, de koránt sincs kizárva, hogy a banda esetleg végleg búcsút intene fényűző pályafutásának.

A banda utolsó két koncertjét Finnországban (Kitee és Vaasa) adta, a Kitee-i fellépésen (a zenekar több eredeti tagjának szülővárosa, ahol a csapat is megalakult 1996-ban) pedig óriási meglepetés fogadta a fanokat, ugyanis a kivetítőn temérdek fotó volt látható a zenekar eredeti felállásáról, névszerint a Tarja Turunen alapító-énekesnő, Tuomas Holopainen, Emppu Vuorinen, Jukka Nevalainen, illetve Sami Vänskä alkotta Nightwish-ről.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása