Txus di Fellatio: „Ha szükséges, akkor megszerzem Messit és Cristiano Ronaldót is”

txus2022.jpg

Txus di Fellatio a minap adott interjút Rafa Basanak, akivel kellemesen elcsevegtek a Mägo de Oz vadonatúj válogatás-balladalemezéről, a mindössze két napja debütált Love And Oz II-ról, melynek kritikáját ITT olvashatod. A zenész elmesélte néhány nóta történetét, majd rövidesen kitért a nyár óta felettük lebegő fekete felhőre is, nevezetesen, hogy miként élte meg énekesei kiesését.

„Mi mást tehetnék, szeretem felhívni magamra a figyelmet, szeretem a kelleténél jobban jártatni a szám, ami sokszor ellentmondásokat szül, van azonban  egy meglehetősen érzékenyebb oldalam is, amit mindig is megmutattam, amióta csak közöm van a versekhez és a balladákhoz” – mondja az újdonságról, amin csakis az érzelmes dalok kaptak teret.

A Mägo de Oz főnöke rendesen a szívéhez kapkodott a nyáron, miután énekesei egymás után dőltek ki. Zeta és Patricia Tapia szinte egyszerre vendégeskedtek a sürgősségin, noha az énekesnő esetében már voltak jelei annak, hogy valami nagyon nincs rendben. Míg Zeta hamar maga mögött tudta a bélfertőzést és visszatért a színpadra, addig Patricia helyére muszáj volt helyetteseket találni, mivel a spanyol vokalista hosszas vizsgálatokon esett át.

Helyét végül Xana Lavey (Raquel Eugenio) és Alba Moreno vette át, majd nem sokkal később kiderült, hogy a turné hátralevő részében őket fogja látni és hallani a közönség, ugyanis a fibromialgiában szenvedő Patricia nem tudja vállalni a koncerteket, mivel felépülésére kell koncentrálnia. Patri azóta is rendszeresen jár terápiákra, a napokban azonban már a színpadra is visszatért, azonban most kiderült, hogy nem lesz sokáig színpadon, ugyanis a télen a Mägo de Oz Amerika-szerte ad majd a koncertet Patri pedig még nem épült fel annyira, hogy velük tartson.

Bár az énekesnő ez idáig nem nyílt meg nyilvánosan betegségével kapcsolatban Txus most elmesélte, hogy bizony rendesen rájárt a rúd Patriciára, aki folyamatosan szenvedett, mire megtalálták a probléma forrását.

„A fibromialgia egy iszonyatos betegség, nem a súlyossága miatt, hanem azért, mert neurológiai eredetű. Az agya az, ami becsapja az embert, mivel olyan fájdalomjeleket küld, amik emígy nincsenek, aztán felmerül a kérdés, hogy miért nincs eredmény, amikor már három hónapja tart. Patri végül konzultált egy erre szakosodott orvoscsoporttal, majd elkezdte a terápiát.” – kezdte.

mago-de-oz-arena-cdmx-2021-8-1024x683.jpg

„Megtanult együtt élni vele. Apránként jelentkeztek nála a problémák, a hangját sosem érintette, viszont iszonyatosan fáradt volt, mint aki óriási vérszegénységgel küzd. Folyton úgy érezte, mintha egy hatalmas lépcsőt mászna meg, izomfájdalmai és görcsei voltak.” – fedte fel a borzalmas valóságot.

Bár az énekesnő jelen tud lenni a spanyolországi koncerteken, Amerikába már nem tud mikrofon mögé állni, így Xana és Alba újra visszatérnek a rivaldafénybe.

„Jövő héten lesz az utolsó koncertje Spanyolországban, Charlie és Rafa Amerikába is velünk tart, ahogyan Raquel és Alba is, mert bár Patri jól van, ahhoz nem eléggé, hogy velünk utazzon.” – mondja.

Időközben Zeta is komolyabb problémával szembesült, a spanyol előadót ugyanis a nyár végén műtötték, miután kiderült, hogy két sérv is kialakult a csigolyái között, ami miatt rettenetes fájdalmai voltak. Javier továbbra is lábadozik, az elmúlt hetekben azonban sikerült némiképp összekaparnia magát annyi időre, hogy le tudja forgatni a Mägo vadonatúj kisfilmjét a Nos Han Robado La Primavera című dalhoz, noha elképesztő kínok között állt a kamerák elé.

Txus most őszintén elmesélte, hogy először fogalma sem volt arról, hogy mihez kezdjen, miután tudatosult benne, hogy Patri után Zeta is huzamosabb időre esett ki. Néhány fellépést ugyan lemondtak, majd közös megbeszélést tartottak Mohával, és arra a megállapodásra jutottak, hogy vendégénekeset invitálnak a koncertekre, noha szívük szerint az egész turnét lemondták volna.

„Az lett volna a leglogikusabb döntés, ha az egész turnét lemondjuk. De nem így történt, mivel arra a tizennégy kollégára és a családjukra gondoltam, akik a két év járvány után nem fogják megkeresni ugyanazt a pénzösszeget, amit elvesztettek.” – vallja.

noname386.jpg

A zenész arra is kitért, hogy a fanokkal sem volt szívük megtenni azt, hogy lemondják a koncertet, miközben a tömeg közel harminc eurót is rászánt a jegyvásárlásra, csak, hogy láthassák őket. Elmondása szerint, akik még mindig nem békültek ki Zeta jelenlétével, azok nem is bánták, hogy nincs jelen a koncerteken, sőt, fikarcnyi együttérzést sem mutattak felé, a csapatnak azonban nagyon hiányzott a frontembere, aki pont idén ünnepli tízéves tagságát.

Zeta helyére végül öt különböző énekest állított csatasorba a zenekar, – természetesen más-más időben –, az egyik fellépésen pedig összesen hét énekes ragadott mikrofont, ezzel létrehozva egy igen különleges estét.

„Ha a szükség úgy hozza, akkor megszerzem akár Messit vagy Cristiano Ronaldót is, csak legyen egy srác, aki felhívja az emberek figyelmét arra, hogy még itt vagyunk. Beszéltem Tete-vel, aki egy csodálatos ember, és rövid időn belül megtanulta a dalokat. Felhívtam Erik Cruzt is, hogy nem szükséges 22 dalt megtanulnia, elég lesz csak öt.” – mondja viccelődve a Real Madrid egykori kapusa.

A Mägo-főnök elmondta, hogy az amerikai turnén ismét a nyári felállás lesz látható, sőt, komoly tervei vannak a bandát kisegítő énekesekkel, akiknek hatalmas hálával tartozik.

„Szeretném, ha részesei lennének a Mägo de Oz-nak, sőt, a jövőben biztosan csinálni fogunk velük valamit, (...) majd kitalálok valamit, elvégre valahogy viszonozni kell a szívességet.” – nyilatkozta.

„Már látni a fényt az alagút végén, az igazság viszont az, hogy borzalmas turnét zártunk, holott rengeteg  koncertet adtunk, ami viszont jó.” – tette hozzá.

2022072618145542675.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása