Hauptmann Feuerschwanz: „A 90-es években már unalmas volt a The Final Countdown”

collage5875865.jpg

A közelmúltban adott egy érdekes interjút a Chaoszine riporterének Peter Henrici (Hauptmann Feuerschwanz), aki amellett, hogy készségesen mesélt a banda közelgő terveiről, szót ejtett még mindig frissnek számító feldolgozáslemezükről, ami a Todsünden címmel, december 30-án került megjelenésre.

A banda 16 dalt pakolt fel a kiadványra, melyek többsége már hallható volt a Das Elfte Gebot vagy a Memento Mori című nagylemezek dallistáján is. A srácok azonban további 2 feldolgozással is megörvendeztették a fanokat; az egyik dal az ABBA sikerszerzeménye a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) volt, a másik pedig a svéd Europe bombaslágere, a The Final Countdown, ami generációkon átívelve még mindig csúcstartónak számít a legsikeresebb dalok szempontjából.

Ez utóbbiról nyilatkozott most bővebben Hauptmann, aki elmondta, hogy a 80-as években számára is ez a nóta volt az etalon, azonban volt idő, amikor a közönség vélhetően nagyon unalmasnak tartotta a nótát.

„A The Final Countdown mindig nagy szerepet játszik az újévben. Óriási sláger, amiről mindenkinek más a véleménye. Én is a 80-as évek kölyke vagyok, nekem is a Europe volt az etalon, a The Final Countdown pedig bombasztikus sláger volt, a 90-es években azonban kezdett kissé unalmassá válni, amikor már milliószor hallottad, milliónyi formában.” – fogalmaz.

„Most, hogy dolgoztunk a feldolgozásán, úgy érzem, hogy most friss energiával ruháztuk fel, imádom, hogy a The Final Countdown is részese lett a feldolgozáslemezünknek a saját szemszögünkből, éppen ezért boldogan készítettünk hozzá dalszöveges kisfilmet.” – tette hozzá. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása