Tarja áldásként élte meg a Nightwish-ből való kirúgását

tumblr_mbkmmvsg091rg5h5eo1_12800.jpg

Tarja Turunen kilenc hosszú éven át röpítette a fellegebe a Nightwish-t és a banda egész munkásságát, neve pedig mai napig kitörölhetetlenül egybeolvadt az egykoron általa is alapított formációval. Az énekesnő által felénekelt nóták nemcsak utódainak adják fel a leckét, hanem azoknak is, akik valamilyen úton-módon megpróbálkoznak az előadásukkal – legyen az illető akár profi vagy amatőr.

A finn metálkirálynő hosszú évekig nehéz szívvel, már-már gombóccal a torkában ejtett szót egykori bandájáról, ami nem is olyan meglepő, mivel a srácok egy nyílt levél útján küldték el az énekesnőt. Tarja azóta sikeres szólóelőadóként több lábon is képes megállni, ma már egy Nightwish-féle reunionra sem mondana nemet, különösen azóta, hogy az elmúlt években többekkel is szóba állt a csapatból.

Tarját néhány éve faggatta ki egy argentin lap, a beszélgetés során pedig egy meglepő nyilatkozattal állt elő a finn előadó – nevezetesen, hogy szerinte történt-e volna bármiféle előrelépés a karrierjében, amennyiben továbbra is tagja marad a Nightwish-nek?

„Biztos vagyok benne, hogy ha a bandában maradok, akkor most nem ott tartanék ahol. Nem lennék ennyire egészséges, boldog és kreativ. Szinte már áldás, hogy kirúgtak a bandából.” – fogalmazott az énekesnő, akinek a legeredményesebb Nightwish-lemezeket köszönhetjük.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása