Oscar Dronjak büszke a HammerFall új albumára!

5f89b8a411a0d221eb245e27b5fa5f405b6cd9140.jpg

Augusztus 9-én jelenik meg a HammerFall vadonatúj nagylemeze, amelyről előzetes gyanánt ez idáig két dalt osztott meg a nagyvilággal a veterán alakulat. Az Avenge The Fallen című kiadványon tíz dal kerül bemutatásra, a zenekar rajongói azonban okkal várják szem forgatva a kiadványt.

A zenekar gitárosa, egyben oszlopos tagja, Oscar Dronjak most mégis elégedetten beszélt a kiadványról, elmondása szerint ugyanis hosszú idő után ez lett a legerősebb lemezük, noha ő maga a 2022-es Hammer Of Dawnnal is elégedett volt, amely viszonylag keserű kritikákban részesült. A lemezről ITT olvasható vélemény.

„Keményen dolgoztunk az új lemezen. Már régóta együtt élek ezekkel a dalokkal, néhányuk megvan vagy ötéves, tehát már elég régen elkészültek. Régóta készen áll az anyag, amit november-december környékén vettünk fel, és még januárban is dolgoztunk rajta. Szóval jó ideje elkészült már, azonban most elkezdtem kicsit aggódni miatta – csak megakarom mutatni az embereknek, hogy mit alkottunk, mivel nagyon büszke vagyok a végeredményre. Véleményem szerint, az elmúlt néhány év tekintetében az egyik legerősebb lemezünket készítettük el, de persze fennáll a lehetősége annak, hogy mindenki másként értelmezi.” – fogalmaz a zenész.

„Három dolog miatt vagyok igazán boldog. Első sorban, a lemezen található összes dal bizonyos célt szolgál, tehát ha egyet elveszel, akkor az egész összeomlik – még akkor is, ha olyan dalt veszel el, amely szerintünk sem sikerült a legerősebbre. A dobokkal kezdtük a felvételeket, majd mindenki más erre építkezett. David olyannyira koncentráltan és erőteljesen végezte a munkáját, hogy amikor befejezte, mindenki ráébredt, hogy ezt bizony fokozni kell, mivel nagyon magasra tette a lécet. Ebből az energiából táplálkoztunk a folytatásban, amikor felvettük a basszust és a gitárokat. Fredrik Nordström producer keverte a lemezt, aki azt mondta, hogy óriási nyomás alá helyeztük, szerinte ugyanis elértük azt a szintet, ahonnan már nem lehet feljebb jutni.” – lelkesedik Dronjak, aki a folytatásban szót ejtett az előző lemezükről is.

collage575_1.jpg

„Szerintem az előző lemezünkkel is jó munkát végeztünk, csakhogy nehéz volt kellő energiát fektetni belé, mivel a járvány kellős közepén rögzítettük, ami egyfajta szűrővel látta el a lemezt. Amikor kiadtuk a lemezt ez nem volt érzékelhető, viszont, ha most összehasonlítod a két lemezt, hallani lehet a különbséget, mivel a mostani albumunk mindenféle szempontból sokkal energikusabb és erőteljesebb. Ezúttal a dalokkal is sokkal elégedettebb vagyok, igazán sokszínű, jól megírt szerzemények.” – osztotta meg gondolatmenetét.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása