Befellegzett Alexi Laiho zenekarának!

5eb6c76f-bodom-after-midnight-post-friday-night-rehearsal-video-clip-image.jpg

2019-ben érkezett a hír, miszerint három oszlopos tag távozik a Children Of Bodom legénységéből, majd ezt követően kiderült, hogy a zenekart továbbra is Alexi Laiho kívánja életben tartani, azonban a tagok mellett a formáció nevét is kénytelen volt megváltoztatni.

Ugyanezen év decemberében egy rövid turné keretein belül tették le a lantot a Bodom tagjai, a frontember pedig rövidesen jó hírrel jelentkezett, ugyanis bemutatta új csapatát a Bodom After Midnight képében, ezt követően pedig az i kiderült, hogy már lázasan dolgoznak bemutatkozó lemezükön.

A sors azonban kegyetlenül közbeszólt, ugyanis december 29-én Alexi váratlanul elhunyt. Halálhírét január 4-én osztották meg a világgal, azóta pedig lehetetlenség észhez térni, hiszen társai még csak a jelét sem látták annak, hogy a hosszú ideig alkoholfüggőséggel vívódó legendának esetleg problémája lenne.

Nagylemez helyett a Bodom csupán egy középlemezt érkezett rögzíteni, amit április 23-án Paint The Sky With Blood címmel küldenek a boltok polcaira. A névadó tételhez kisfilmet is forgattak, ami hatalmas sikerre tett szert, most azonban kiderült, hogy valóban ez a legutolsó alkalom, amikor a Bodom-frontembert élve láthatjuk...

554c5f16-children-of-bodom-frontman-alexi-laihos-100-guitars-from-hel-auditions-featuring-olympic-long-jumper-tommi-evila-and-dominante-choir-posted-image.png

Daniel Freyberg a Loudwire-nek adott interjújában mesélt arról, hogy a Paint The Sky With Blood forgatásán beszélt utoljára Laihóval, aki nagyon izgatott volt a Bodom jövőjét illetően, ráadásul mindez több, mint két héttel a zenész halála előtt történt.

Nagyon jó volt az utolsó beszélgetésünk. Úgy tűnt, nagyon boldog és izgatott a jövőt illetően. Nagyon örülök, hogy az általa írt és rögzített dalok végül megjelentek. Alig várta, hogy kiadhassa őket.

– magyarázta. És, hogy ezek után mi a sorsa a Bodom After Midnight-nak?

Tulajdonképpen, a Bodom After Midnight mint aktív zenekar sajnos Alexivel együtt eltemethető. Alexi nélkül nem érezzük jól magunkat a Bodom név használatához, mivel ez hozzá kapcsolódik.

– vallotta. 

013a356b-7047-4345-a1c0-6153e4ab7110.jpeg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása