Gyász: Elhunyt Alexi Laiho

gettyimages-645708541-1024x1024.jpg

Ma járta be a rockzenei sajtót a hír, miszerint hosszan tartó betegeskedés után, december utolsó hetében, helsinki otthonában elhunyt Alexi Laiho. A világszerte elismert és népszerű zenészt leginkább a Children Of Bodom frontembereként ismerhették, amit 1993-ban alapított IneartheD elnevezés alatt.

A zenész ezt követően csatlakozott a 2004-ben feloszlott Sinergy-hez, amelyben többek között Marco Hietalával (Nightwish, Tarot) játszott együtt, az énekesnő pedig Kimberly Goss, Alexi első felesége volt. 1997-ben újra megalakult a Children Of Bodom, a zenekar elsöprő sikereket zsebelt be több, mint húszéves fennállásuk alatt, mindezt pedig az a tíz album tükrözi, amit alázatos, kemény munka gyümölcseként dobtak a lemezboltok polcaira.

A COB végül kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva két éve jelentette be, hogy hivatalosan is feloszlanak, Alexi pedig elkezdte toborozni új társait, akikkel végül alakot öltött a Bodom After Midnight. Az újdonsült zenekar nemrégiben fejezte be első - és egyben egyetlen -  lemezének felvételeit, amit idén kívántak megjeleníteni.

A rendelkezésre álló információk szerint, a zenész temetését követően,a lemezkiadó közzé fogja tenni azt  a kisfilmet és azt a három dalt is, amin Alexi és csapata utoljára dolgoztak. Alexiről egyébként tavaly került piacra a Chaos, Control & Guitar címet viselő életrajzi könyv, amit Petri Silas öntött sorokba.

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása