Őrületes! Kishíján beköltözött egy rajongó Tuomas Holopainenhez

nightwish11.jpg

Tuomas Holopainen a Metal Hammernek nosztalgiázott, ennek apropóján pedig olyan titkokról rántotta le a leplet, melyek korábban még sosem kerültek napvilágra. A napokban már beszámoltunk a méltán elismert zenész áradozásáról a Nightwish megalakulásáról, ám az érdekességek még messze nem értek véget – tudhattuk meg a folytatásból.

Tuomas elárulta, hogy az Angels Fall First című lemezük minden áldozatot megért [Jukka Nevalainen például törött lábbal távozott a stúdióból], hiszen a Tarja Turunen vezette formáció hamar berobbant a szimfonikus metál vasútjára, a karrierjük pedig évről évre felfelé ívelt.

Köztudott, hogy a banda akusztikus formációnak indult, ám gyorsan átértékelték a dolgot, mivel ők maguk is unalmasnak találták – így jött képbe a metál. A demójuk végül a Spinefarm kiadónál landolt, viszont bődületes hiba csúszott a gépezetbe, ugyanis a felvételen fel volt tüntetve Tuomas szüleinek a lakcíme, ami végül rajta felejtette magát a már kiadott lemezen is. És, hogy mi lett az eset pikantériája?

„Volt egy orosz lány, aki két hatalmas bőrönddel eljött a szüleim házhoz, majd azt mondta: » Mindenemet eladtam. Ide fogok költözni, feleségül megyek a fiatokhoz, és veletek fogok élni. « Annyira megzavarodtam, hogy esélyem se volt arra, hogy megijedjek. Végül megoldódott a dolog, de szegény lány!" – vallotta a Nightwish mestere. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása