Tarja: „Célom, hogy a koncertjeimmel enyhíteni tudjak a magányos emberek fájdalmán”

nonamehjrdegsdrthdrgfhtg.jpg

Christmas Together elnevezés alatt rója az utakat a karácsony királynőjének is beillő Tarja, aki 2005 óta turnézik világszerte, tarsolyában egy rakatnyi karácsonyi zenével. Az énekesnő már november közepén el szokta kezdeni a körütat, ezzel pedig idejekorán elhozva az ünnepi hangulatot a fanoknak.

Az énekesnő azonban saját bőrén tapasztalta, hogy olykor az ünnepeket nem a villódzó fények, hanem a sötétség, és a magány ragyogja be. Emlékezve arra, hogy olykor neki sem okozott örömöt a karácsony és alapból az ünnepi időszak kiadta From Spirits and Ghosts (Score for a dark Christmas) című karácsonyi lemezét, melynek nyomán a már ismert karácsonyi dalokat komor, sötét köntösbe burkolt, ezzel is együtt érezve azokkal, akik hasonlóan nem lelik örömüket az ünnepekben.

Az énekesnő most első ízben osztotta meg a karácsonnyal kapcsolatos, nem túl kellemes tapasztalatait, szót ejtve természetesen arról, milyen célból is járja a világot karácsonyi turnéjával.

„2005 óta vannak karácsonyi turnéim. Nagyon bensőséges, nyugtató és energiával felruházott koncertek ezek, melyre a családok együtt érkeznek. Ez egy úgynevezett biztonságos tér, ahol egyszerre tudsz sírni és nevetni.” – fogalmaz a Nightwish alapító-énekesnője.

noname578585258685.jpg

„Vannak olyanok, akiknek kicsit sem kellemes az ünnepi időszak. Vannak, akik nem a családjukkal érkeznek, de olyanok is, akiket bizonyos körülmények választanak el a családjaiktól, és ezért egyedül vannak. A legtöbbünk számára ez az év egyik legszebb időszaka, hiszen együtt lehetünk a családunkkal, viszont ez nem mindenkire igaz. Célom, hogy a koncertjeimmel enyhíteni tudjak a magányos emberek fájdalmán.” – mondja.

„Amikor édesanyám meghalt, én is ugyanígy éreztem. Egyedül voltam, össze voltam zavarodva, és már nem volt meg bennem a szokásos karácsonyi érzés. A karácsony már nem volt a régi számomra, az örömöm elmúlt, a helyébe pedig a vágyakozás lépett. Mostanra megtaláltam a lelki békémet, és már újra élvezni tudom a karácsonyt.” – vallja.

Na de Finnország szülöttjeként hiányzik-e neki a hó, amikor kitekint az ablakon a napsütötte Spanyolországban?

noname2dxgfhfdsydfgh.jpg

„Nem igazán. Habár karácsonykor folyton felmerül bennem, hogy » mégis milyen karácsony ez, ha nincs vastagon hó?« . Ez az egyik oka annak, hogy karácsonykor bejárom Európát – olyan helyeket is, ahol már van hó.” – nyilatkozza mókásan.

Az énekesnő persze arról is szót ejtett, hogy mi a helyzet a munkával...

„Imádom, ha tele vagyok munkával, a munka lefoglal. Sokáig egy furcsa buborékban éltem, melyben úgy tűnt mintha megállt volna az élet, most azonban minden visszatért a régi kerékvágásba.” – ecseteli.

Fotók: Kitty van de Waart

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása