Marco Hietalához fűződő kapcsolatáról vallott Tarja: „Az élet mindkettőnket megváltoztatott”

gettyimages-85343106-2048x2048.jpg

18 év telt el azóta, hogy utoljára egy színpadon állt Tarja és Marco Hietala, kiknek kettőse anno nemcsak a Nightwish, de az egész szimfonikus-metál legmeghatározóbb duettpárosa volt. A finn nagyágyúk először 2017-ben duetteztek ismét a Raskasta Joulua keretén belül, míg tavaly két fesztiválon is előadták a The Phantom Of The Operát.

A finnek napokon belül közös turnéra indulnak Dél-Amerika-szerte, a koncertsorozat során pedig nemcsak a The Phanton Of The Operát fogják becsempészni a repertoárjukba, hanem sok más nótát is, elmondásuk szerint ugyanis vad tervekkel vágnak neki az újbóli közös zenélésnek.

A Nightwish alapító-énekesnőjét a Metal Musikast kapta el röpke interjúra, amelyben elmesélte, hogy a Marco Hietalával való kapcsolata egy teljesen új szintre lépett, belátásuk szerint, ugyanis már egyikük sem ugyanaz az ember, mint akik a Nightwish kötelékében voltak.

„Tavaly nyáron megkeresett egy svájci fesztivál szervezője, hogy vegyek részt az eseményen. Amikor elfogadtam a meghívást, feltűnt, hogy Marko és a bandája is hivatalos a fesztiválra, ezért gondolkodni kezdtem. Elkértem tőlük Marko elérhetőségeit, hogy megkérdezzem előadná-e velem a The Phantom Of The Operát. Szerencsére igent mondott, így 18 év elteltével, ismét közösen adtuk elő a nótát. Nagyon izgalmas volt, ugynakkor gyönyörű pillanat is, hiszen a közönség is elérzékenyült.” – fogalmaz.

„Összefutottunk már korábban is, sőt énekeletünk is együtt, így már akkor rendbe tettük közzöttünk a dolgokat. Mondhatni, rendeztük a  kapcsolatunkat, viszont az, hogy ennyi év után ismét közösen énekeltük el a The Phantom Of The Operát az egy igazán különleges élmény volt.” – tette hozzá, kiemelve, hogy temérdek meglepetéssel készülnek.  

„Ez egy teljesen új kapcsolat most közöttünk, mert már egyikünk sem ugyanaz az ember, mint a Nightwish-ben. Sok-sok év telt el azóta, más ember lett, ahogyan én is sokat változtam. Az élet mindkettőnket megváltoztatott. Szóval, fogalmazzunk úgy, hogy ez egy teljesen új kapcsolat, ráadásul boldog vagyok, amiért ennyi év után sokkal jobban megismerhettem őt.” – nyilatkozta.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása