Premier! Simone Simons & Mark Jansen – R.E.D.

gettyimages-945962986-2048x2048.jpg

Augusztusban jelenik meg Simone Simons első szólólemeze, amely a Vermillion címet viseli. A holland pacsirta első önálló korongját teljes egészében honfitársa, Arjen Lucassen babusgatta, aki dal- és zeneszerzőként is kivette a részét a folyamatból.

Simone és Arjen egyaránt egyet értenek abban, hogy az augusztus 23-án érkező lemez az Ayreon és az Epica szerelemgyereke, noha egyes dalokra a Rammstein is nagy hatással volt, így a német zenekar esszenciáját is megelevenítik majd valamilyen formában.

Köztudott továbbá, hogy a korongon igazán nagy meglepetések lelhetők majd fel, Alissa White-Gluz mellett például az énekesnő több Epica-beli zenésztársa is nevét adta az énekesnő projektjéhez, ennek egyike a most debütált R.E.D. című tétel, amelyben Mark Jansennel hallható egy szinte már klasszikusnak mondható duett.

„A R.E.D. a mesterséges intelligencia térnyerésével foglalkozik, elképzelve egy olyan világot, ahol az alkotás megelőzi az alkotót. A mesterséges intelligencia egyre csak növekvő öntudata és az érzelmek megtapasztalása iránti beteljesületlen vágyára fókuszál, amit a szintetikus természete lehetetlenné tesz. (...)” – olvasható a dal mellékleteként.

További érdekesség még, hogy Simone életében először fog anyanyelvén, azaz hollandul énekelni, ami egyáltalán nem volt könnyű feladat számára, míg egy másik nótát németül fog tolmácsolni, de latinul meg szólal majd.

Mintegy megnyugtatás gyanánt, az énekesnő hivatalossá tette, miszerint nem fogja elhagyni az Epicát, mely formáció jelenleg is új lemezén dolgozik, amelynek megjelenését 2025-re tűzték ki, az énekesnő nemrégiben fejezte be az éneksávok felvételeit.

Dallista:

1 Aeterna
2 In Love We Rust
3 Cradle To The Grave (feat. Alyssa White-Gluz)
4 Fight or Flight
5 Weight of my World
6 Vermillion Dreams
7 The Core
8 Dystopia
9 R.E.D.
10 Dark Night Of The Soul

nb7258-2-1.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása