Melissa Bonny: „Minden vágyam egy szólóalbum”

457134879_1023641309547354_5102355039804484185_n0.jpg

Pénteken, avagy október 11-én kerül boltokba az Ad Infinitum vadonatúj nagylemeze, amely az Abyss elnevezést kapta. A Melissa Bonny vezette alakulat ismételten egy lemeztrilógiával fogja ámulatba ejteni a fanokat, ám elmondásuk szerint, ezúttal sokkal inkább az emberi érzelmek kerülnek fókuszba.

Melissa Bonny korábban már elmesélte, hogy a három lemez közül a most érkező Abyss lesz a legszomorúbb, egyben a legsötétebb lemez, míg fokozatosan haladnak a fény felé, tehát a következő alkotás egy már sokkal reményteljesebb atmoszférát képvisel. A csapat első trilógiája jobbára történelmi tematikájú volt, hangzásban pedig maga a zenekar is merőben nagyot változott. Ezekről a változásokról mesélt most bővebben az énekesnő, aki azt is elmondta, hogy tudatosan terveztek frissességet hozni a dalaikba.

„Úgy éreztük, hogy a végére értünk ennek a fejezetnek, ezért el akartunk távolodni ettől az egésztől, hogy esélyt adjunk magunknak arra, hogy valami egészen újat, valami mást csináljunk. Nem akartunk többé a történelmi témákhoz ragaszkodni, és ezért az album címe is egyfajta jelzés volt, hogy most valami teljesen más fog következni.” – meséli az új lemez előzményeiről, hozzátéve, hogy:

„Most zeneileg is valami teljesen mást csináltunk, a dalszerzés során pedig feltettük magunknak a kérdést, hogy van-e egyáltalán értelme, ha szimfonikus elemeket erőltetünk a dalainkba, akkor is, ha nem válik a hasznukra. Amikor megírtuk ezeket a dalokat, úgy éreztük, hogy elég súlyosak, ezért jobb, ha így hagyjuk őket, mert ha túl sok mindent hozzáadunk, akkor félő, hogy elveszik a tisztaságuk és a lényegük, beleértve a szándékunkat is. Itt-ott azért hozzáadtunk néhány elemet, de nem túl sokat, ezért a hangzás is merőben más lett, és valószínűleg ez volt a legfőbb oka annak, hogy most valami egészen mást akartunk csinálni, valamit, ami friss, és ami egy teljesen új kezdettel ruházza fel az albumot.” – mondta.

A formáció ugyebár szimfonikus-power metált játszó zenekarként kezdte pályafutását, ám az elmúlt évek során érezhetően a modern metal vált komfortossá számukra. De vajon ez egy tudatos lépés volt-e?

unnamed_9.jpg

„Szerintem igen. Nagyon jó érzéssel tölt el bennünket az, ahol most tartunk. Azt nem jósolhatom meg előre, hogy mi lesz velünk 10 év múlva, de most végtelenül szerelmesek vagyunk abba, amit az új lemezzel alkottunk” – nyilatkozza, kifejtve, hogy a kiadójuk is rendszeresen változtat a besorolásukon:    

„Azt hiszem a kiadónk minden egyes lemeznél változtat ezen. Többé-kevésbé szimfonikus-power metal bandaként kezdtük, de akkor is a műfaj modernebb irányzata felé hajlottunk. Folyamatosan fejlődtünk, míg végül teljesen eltávolodtunk a szimfonikus-power területtől, és sokkal inkább a modernebb irányzat felé haladtuk. Az Abyss egyértelműen modern metal, és kétlem, hogy valaha is visszatérnénk a szimfonikus elemekhez.” – tette hozzá.

Az énekesnőnek megannyi közreműködésből is kijárt az elmúlt időszakban, melyekről igencsak lelkesen mesélt. Arra a kérdésre reflektálva, hogy felkínálta-e valaha is a torkát más előadóknak arról ekképp nyilatkozott:

„Nem hinném, hogy valaha is bekopognék valakinek az ajtaján azzal, hogy: »hé, énekelhetnék a lemezeden?« Szóval nem, szó sincs ilyesmiről, mivel engem szoktak megkeresni. A Feuerschwanz-cal például egy kiadónál vagyunk, ők 2020-ban kerestek fel, hogy szeretnék, ha énekelnék a »Ding« című feldolgozásukban. A bandával csak a kisfilm felvételekor találkoztam, de hamar barátokká váltunk, azóta történt még egy kollaborációnk.” – osztja meg emlékeit, majd kitért a Kamelothoz fűződő kapcsolatára is:

collage45865.jpg

„A Kamelotnak minden albumciklus során van egy női énekese, ez már évek óta így megy náluk, egy nap pedig én is kaptam egy üzenetet Thomas Youngbloodtól, hogy volna-e kedvem turnéra indulni velük, ami szuper izgatottá tett, ugyanis a Kamelot volt az egyik legfőbb inspirációm, amikor megalapítottam az Ad Infinitumot. Jó érzés, amikor felkeresnek, – legyenek azok barátok, vagy olyanok, akikkel csak a későbbiekben válunk barátokká –, akik úgy gondolják, hogy hozzátehetek valamit a lemezeikhez. Nagyon hálás vagyok ezért, mivel szuper érzés mások projektjeiben énekelni, különösen, ha tisztában vagy vele, hogy ez mennyit jelent az embereknek.” – tette hozzá.

Az énekesnő a nyáron jelentkezett szólódallal, amely a Gravitate elnevezést kapta. Okkal merül fel a kérdés, hogy vajon ez egy egyszeri alkalom volt-e, vagy esetleg nagyobb tervekkel készül az énekesnő?

„Ez nemcsak egy dalról szól, mivel imádok zenét szerezni. Már évek óta meg akarom csinálni, de az Ad Infinitummal nagyon elfoglaltak vagyunk, s ezért nagyon nehéz volt időt találni rá, de most végre sikerült. Elég régóta írok dalokat, de csak most volt időm arra, hogy kiadjam az elsőt, a visszajelzések pedig szuper boldoggá tesznek. Nyilván több dalt is ki szeretnék adni, csak még nem tudom, hogy milyen formában, legyenek csak kislemezek, csináljak-e esetleg egy EP-t, ugyanakkor nagy vágyam, hogy kiadjak egy szólóalbumot. Óriási eredmény, ha van egy szólólemezed, és ezt mindennél jobban szeretném. Ugyanakkor ez egy nagyon személyes dolog lenne, nem érdekelne, ha világszerte első helyre kerülne a listákon, az se, ha csak nekem és a szomszédjaimnak készülne el, mivel úgy érzem, hogy ez olyasmi, amit magam miatt kell meglépnem.” – osztja meg lelkesen.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása