Vadonatúj lemeztrilógiájukról mesélt az Ad Infinitum énekesnője

17610-ad-infinitum.jpg

Abyss címmel jelenik majd meg októberben az Ad Infinitum vadonatúj lemeze, amely egy újabb trilógiát vezet majd fel. A zenekar előző alkotásai is egy lemeztrilógiát alkottak, most azonban egy teljesen új fejezetet nyit a zenekar, amely elmondásuk szerint pályafutásuk mérföldkövének tekinthető.

A formáció énekesnőjét, Melissa Bonnyt most Rafa Basa faggatta ki az új lemezt övezően, akitől megtudhattuk, hogy az Abyss az új trilógia legsötétebb alkotásának bizonyul, témája igen személyes történeteket vonultat fel, ugyanis az emberi természetre fókuszál.

„Nagyon izgatottak vagyunk az új lemezünk miatt, az izgalommal azonban együtt jár a félelem is, mivel ezúttal valami teljesen mást alkottunk. Olyasmit, amit nagyon szeretünk, hiszen azt képviseli, hogy milyenek vagyunk most, mint zenekar, mint zenészek, és mint emberek.” – fogalmaz az énekesnő.

Jelentős különbségek észlelhetők majd a mostani és az előző lemezek között, amelyről ekképp nyilatkozott a svájci pacsirta:

„A legfőbb különbség szerintem az, hogy az új albumunk nem tartalmaz szimfonikus elemeket. Amikor elkezdtük írni az albumot, feltettük magunknak a kérdést, hogy ez alapvető fontosságú-e a dalokban, és hogy ez a hangszerelés vajon a témát szolgálja-e, vagy jobb, ha a hangzást inkább tisztábbra, közvetlenebbre hagyjuk. Időnként előfordulnak szimfonikus dolgok, de alapvetően eltávolodtunk attól a szimfonikus metal bandától, amely az első lemezünkön voltunk.” – magyarázta.

Az énekesnő persze vokálisan is igyekezett új színeket vinni az új korszak fémjele gyanánt, amelyről a következőket mondta:

17620-ad-infinitum.jpg

„Igyekeztem többet felfedezni magamból, ahogyan mindig is tettem, de most az éneklés más aspektusait is felfedezhettem, ami sokkal könnyebb, ha nincs sok elem a dalokban. Sokat játszottam különböző technikákkal, és nagyon szórakoztató volt.” – újságolta.

Az énekesnő arról is szót ejtett, hogy milyen célt szolgál az új trilógia, és miben más, mint az elődje:

„Az első három albummal ellentétben, – amelyeken leginkább a történelemre támaszkodtunk –, ezúttal valami személyesebb dologba szerettünk volna belemenni. A következő három album dalai inkább egy nagyobb, egységesebb albumhoz hasonlítanak majd. A személyes tapasztalatainkon és az érzelmeinken alapulnak. Három különböző albumra osztottuk fel az emberi érzelmeket, ezek közül pedig az »Abyss« a legsötétebb egyben a legszomorúbb lemez.” – hangsúlyozta a lemezek témájával kapcsolatosan.

„Azt hiszem, most egy teljesen új korszak előtt állunk a zenekarral. Most már tudjuk, hogyan lehet jobban meghatározni a dalainkat, az emberek pedig nagyon jól fogadták az új albumot. Ez egy olyan korszak, amelyben tisztábban látjuk, hová akarunk eljutni, és mit akarunk elérni.” – ecsetelte.

unnamed_9.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása