Hét év után visszatér a Stream Of Passion!

stream_of_passion_2014.jpg

2016-ot írtak a naptárak, amikor kiderült, hogy feloszlik a holland Stream Of Passion. Marcela Bovio és csapata akkor tizenegyév közös zenélés végére tett pontot, a banda pedig búcsúturnéra indult, majd Memento címmel egy búcsú koncertet is a fanok kezébe adtak.

A zenekart egyébként 2005-ben alapította Arejen Lucassen és Marcela Bovio énekesnő. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Alejandro Millán billentyűs, Lori Linstruth gitáros, Davy Mickers dobos és Johan van Stratum basszeros. Embrace the Storm címen jelent meg első lemezük, melynek összes dalát Marcela írta. Egy évvel később piacra dobták első DVD-jüket is Live in the Real World címen, melynek különlegessége abban áll, hogy Arjen másik két projektjével, az Ayreonnal, valamint a Star One-nal közösen léptek fel.

2007-ben az együttes alapító atyja, Arjen kilépett a formációból, majd ezt követően a csapat többi tagja is távozásra kényszerült. A teljesen új felállású zenekar 2009-ben adta ki második albumát, a The Flame Withint, melyet 2011-ben követett a Darker Days. 2012-ben kezdtek el dolgozni legújabb stúdiólemezükön, ami végül 2014-ben jelent meg A War of Our Own címen.

A formáció tagjai messze nem töltötték üresben az elmúlt éveket, az énekesnő például szólólemezekkel bombázta a hallgatókat, majd hivatalos tagja lett a Mark Jansen alapította MaYaN-nak, de a többi tag sem panaszkodhat, hiszen mindannyian folyamatosan dolgoztak. A zenekar oldalán ma egy különleges hír járta be a világot, nevezetesen, hogy 2023 szeptemberében a Stream Of Passion hét év után visszatér a színpadra, hogy egy minden tekintetben meghitt estét varázsoljanak a rajongóknak, akik a mai napig nem engedték el a formációt, és  továbbra is együtt éneklik a szövegeket a szólóban is színpadra lépő frontasszonnyal.

„Ennyi év után is folyamatosan hallottuk, ahogyan velünk együtt énekelitek a dalainkat, és egyszerűen nem tudtunk ellenállni.... Egy meghitt, bensőséges reunion show, pontosan ott, ahol minden elkezdődött!” – áll a banda rövid, ám annál lényegretörőbb bejegyzésében.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása