Troy Donockley: „A Nightwish rosszabbat is megélt már, mint Marko távozása”

49561769587_913e758e4f_k5.jpg

Pénteken, azaz szeptember 20-án jelent meg a Nightwish vadonatúj, sorban tizedik nagylemeze, amely a Yesterwynde címet viseli (kritika ITT). A formáció azóta is a lemez sikerében fürdőzik, amely már a debütálás előtt is igen nagy ovációra tett szert.

Troy Donockleyvel Gustavo Maiato beszélgetett el, aki többek között arról faggatta a zenészt, hogy miként élték meg Marko Hietala 2021-es távozását, és hogy milyen most a kapcsolat a Nightwish zenészei között.

„A legtöbb, amit tehetsz az, ha megpróbálsz segíteni azon, aki mélyen depressziós. Megpróbálod a támogatásodról biztosítani, ahogyan mi is megtettük. Leülhetünk megbeszélni a dolgokat, de olykor a gyógyulásnak belülről kell fakadnia, és ez olyasmi, amin semmiféle terápia nem segít. Markónak emiatt el kellett hagynia az együttest, és mi ez ellen semmit sem tehettünk.” – bizonygatja, hozzátéve, hogy egy ideig valóban téma volt a zenekar feloszlatása, amely végül mégsem történt meg:

„Egy darabig azt gondoltuk, hogy talán ideje véget vetni a zenekarnak, és hogy ezennel tényleg vége, de közben rájöttünk, hogy még annyi mindent el kell mesélnünk, nekünk muszáj tovább zenélnünk. A Nightwish sokkal rosszabb dolgokat is megélt már, mint Marko távozása, tehát ettől függetlenül nekünk előre kell tekintenünk. Marko most már sokkal jobban van, szólókarrierbe kezdett, ami nagyszerű, ennek mi is nagyon örülünk.” – tette hozzá.

Mint kiderült, a formáció azóta jelentős fejlődésen ment keresztül, ami a zenekar tagjai között lévő kapcsolatot illeti, a felek ugyanis létrehoztak egy WhatsApp-csoportot, ahol rendszeresen üzeneteket váltanak egymással.

„Van egy »Night Talks« névre hallgató WhatsApp csoportunk, ahol csevegni szoktunk. Furcsának tűnhet, de nagyon közel állunk egymáshoz. Rendszeresen tartjuk a kapcsolatot egymással, ezért is számítunk a zenész világ ritka kincsei közé: igaz barátok vagyunk, akik szokatlanul élvezik, ha együtt tölthetik az időt.” – vallja.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása