Marco Hietala szívesen zenélne újra a Nightwish-sel, de feltételei vannak

collage586858685.jpg

Marco Hietala 2021 januárjában jelentette be távozását a Nightwish fedélzetéről, bejegyzésében pedig jobbára a súlyos depressziójára és a zeneipar kapzsiságára hivatkozott. A zenész azóta többször is kijelentette, hogy nem áll szándékan visszatérni a zenekarba, most azonban úgy fest, hogy komoly változásokon esett át gondolkodásmódja, a La Heavynek adott interjújában ugyanis komoly feltételekhez kötötte a Nightwish-hez vezető út megvalósítását.

„Soha ne mondd, hogy soha. Kétségtelen, hogy szívesen zenélnék újra a zenekarral, viszont ahhoz, hogy ez megvalósuljon komoly változásokra van szükség a vezetőségen belül. A vezetőségben ugyanis voltak olyan személyek, akik ahelyett, hogy vették volna a fáradságot és az energiát, hogy esetleg megpróbáljanak beszélni velem arról, amin keresztül mentem, inkább elkezdtek különféle pletykákat terjeszteni rólam. Természetesen szeretnék újra alkotni valamit a zenekarral, de előtte alaposan át kell szervezni a vezetőséget, mert egyes személyekkel határozottan nem szeretnék újra együtt dolgozni.” – nyilatkozta.  

Hietala korábban azt is kifejtette a La Heavy hasábjain, hogy miért is döntött úgy, hogy húsz év után elhagyja a zenekart:

„Súlyosan megbetegedtem, s ezért nemcsak a Nightwish-t, de minden mást is magam mögött hagytam. Később, amikor sikerült elmenekülnöm a sötétség elől, Spanyolországban új otthonra leltem. Ideköltöztünk a családommal, és már nem érdekelt, mi történik a világ másik felén.” – fogalmazott. 

A zenész jelenleg lázasan dolgozik második szólólemezén, emellett továbbra is közös turnén van a Nightwish alapító-énekesnőjével, Tarja Turunennel, akivel tavaly nyáron találtak ismét egymásra, azóta pedig egy közös daluk is megjelent, Left On Mars címmel, de a felek már közös zenekaron is elkezdték törni a fejüket.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása