Epica: 10 éves a Requiem For The Indifferent!

81xwxrx1uol_sl1417.jpg

2012-ben jelent meg az Epica egyik korszakalkotó lemeze, a Requiem for the Indifferent. A formáció akkor újdonságnak számító kiadványa hatalmas ugrást jelentett a csapat addigi munkásságát tekintve, azonban hamar kiderült, hogy a váltás teljes mértékben jó irányba terelte a zenekart.

A Requiem for the Indifferent nemcsak az eladási listákon remekelt, hanem a kritikusok körében is egyhangú ítélet született: az Epica még sosem szólt jobban. Nem is csoda, hiszen olyan nóták találhatók meg a dallistán mint a máig közkedvelt Storm The Sorrow, a Monopoly on Truth, a címadó Requiem for the Indifferent, vagy akár a Serenade of Self-Destruction – csak, hogy néhányat emeljünk ki.

„Maga a cím egy korszak végére tesz utalást. Az emberiség immár nem dughatja homokba a fejét a körülöttünk zajló dolgok miatt. Számos kihívással kell szembe néznünk. Óriási a feszültség a különböző vallások és kultúrák közt; háborúk, természeti katasztrófák és hatalmas pénzügyi válságok uralkodnak, melyek lassacskán kicsúsznak az irányításunk alól. Minden eddiginél nagyobb szükségünk van egymásra, hogy le tudjuk küzdeni ezeket a problémákat. (...) A Requiem for the Indifferent  egy lehetőség az új kezdetre, ami tele van nagyszerű lehetőségekkel!”

– kommentálta a lemezről Mark Jansen.

epica_requiem_for_the_indifferent_wll.jpg

Bármennyire is hihetetlen, a Requiem for the Indifferent ma ünnepli tíz éves debütálását, azonban továbbra is az Epica karrierjének egyik legkiemelkedőbb darabja, olyannyira, hogy ezzel a lemezzel egy teljesen új kaput nyitottak maguknak. E lemez utódjai ugyanis rendre a Requiem for the Indifferent által kikövezett úton kerültek rögzítésre, ám nem vitás, hogy az Epica évről évre magasabbra emeli azt a bizonyos lécet, hiszen folyamatosan képesek felülmúlni önmagukat.

Nosztalgiázz tehát velünk és pörgessük le együtt a Requiem for the Indifferent dalait!

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása