Vajon miért mellőzik a Marvel-filmekből az Amon Amarth zenéjét?

collage533.jpg

Nincs még egy zenekar, aminek nagyobb köze van a vikingekhez, na meg alapvetően az egész skandináv mitológiához mint az Amon Amarth, a Marvel-Univerzum azonban úgy fest, erre még nem igazán jött rá.

Hatalmas visszhangot keltett ugyanis a metálzenei sajtóban a legújabb Marvel-film, a Thor: Love And Thunder előzetese, melynek aláfestőjeként a Guns N’ Roses klasszikusa, a Sweet Child O’ Mine című sláger hallható.

A készítők ezzel azonnal ezüsttálcán kínálták fel magukat, az őket szétszabdaló közönségnek, hiszen az igen izgalmas, akciódús jelenetek keményebb aláfestést követelnek, az Amon Amarth pedig szerencsére az idők során számos nótát kiontott magából, amivel sokkal hitelesebben lehetne tálalni az eseményeket.  

Gondoljunk csak bele: nem lenne sokkal élethűbb a Thort életre keltő Chris Hemsworth-t olyan képkockákon végig kísérni, amit olyan dalok tesznek betonbiztossá mint a Twilight Of The Thunder God, a Guardians Of Asgaard, a Free Will Sacrifice vagy a klasszikussá vált The Pursuit Of The Vikings? Na ugye!

Egy olyan franchise-ban mint a Thor rendre nagy szerepet kap Odin, Asgard, a Ragnarök, na meg persze Thor hű társa, a Mjölnir, ezek összességében pedig megadják a skandináv mitológia alapját; nos, a fent felsorolt Amon Amarth-dalok egyenként éneklik meg ezeket, a Twilight Of The Thunder God például teljes egészében a Mennydörgés Istene előtt tiszteleg. Na de akkor mégis mi az oka annak, hogy Johan Heggék szóba sem jöhetnek a franchise népszerűsítése gyanánt, holott dalaik pont az epikus csaták megtestesítői? Minden esetre elhoztuk a Love And Thunder előzetesét, amit alább tekinthetsz meg!

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása