Tízéves fennállását ünnepli a MaYaN!

dljzu0_wwaunahu_jpg_large.jpg

Mark Jansen 2010-ben alapította meg a MaYaN nevet viselő bandát, ami amolyan mellékprojekt lett az Epica mellett. A zenész vendégsereggel a fedélzeten alkotta meg az első két lemezt, majd a harmadik korongjuk előtt teljes jogú tagokat toborzott.

A Quarterpast és az Antagonise című lemezeken olyan énekesnők hallhatók mint Simone Simons, Floor Jansen, Marcela Bovio, valamint Laura Macrí, utóbbi kettő azóta hivatalos tagja lett a zenekarnak, mi több, Laura Mark barátnője. A banda harmadik albuma 2018-ban jelent meg és a Dhyana címet kapta.

A MaYaN 2020-ban ünnepelte tíz éves fennállását, ám mivel a koronavírus-járvány közbeszólt, a banda végül nem tudta rajongói körében megünnepelni a jubileumot, amit természetesen nem felejtettek el, így a szülinapi bulikat idén fogják bepótolni. Az elmúlt időszakban egyébként felfrissítették a repertoárjukat is, ugyanis számos, korai időket idéző After Forever-dalt is felpakoltak a dallistára, amire már régóta ki volt éhezve a nagyérdemű, ismerve Mark Jansen munkásságát.

A várva várt fellépésre egyébként csaknem kéthónap van még hátra, a zenekar azonban leszögezte, hogy mindenképp megéri ellátogatni Hollandiába, és megnézni a koncertet, amit extrahosszú setlist fog körbe fonni, de vendégek is érkeznek majd a grandiózus eseményre, ezzel is izgalmasabbá téve azt.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása