Új lemezéről nyilatkozott Doro!
„Szívből éneklek, amihez száztíz százalékos szenvedélyt adagolok"

5480a363-bf47-afb4-4e82-e3f92032ebb5-scaled.jpg

40 éve uralkodik a metálzene színterén Doro Pesch, aki a 80-as években utat tört a nőknek a férfiak által uralt közegbe. Kétségtelen, hogy az énekesnő napjainkban is az egyik legnépszerűbb előadó a szakmában, dalain generációk cseperedtek fel, nem mellesleg egy élő legenda, aki sosem kíván visszavonulni, inkább haláláig a rajongóinak szenteli az életét.

Az énekesnő új lemeze október 27-én kerül megjelenésre, címe pedig stílusosan a Conqueress – Forever Strong And Proud lett, a hivatalos bemutatója pedig október 28-án lesz Düsseldorf-ban. Az est fénypontjaként kiemelkedik még, hogy Doro negyvenedik jubileumát is azon a napon fogja megtartani, így klasszikusok tengere és új dalok serege is bőségesen kitölti majd a repertoárt.

Doro ez idáig három kislemezt osztott meg felvezető gyanánt; elsőként a Time For Justice képében, majd ezt követte a Rob Halforddal felvett Judas Priest-klasszikus, a Living After Midnight, majd nemrégiben a Bond Unending került debütálásra, Sammy Amara részvételével.

Az énekesnőt most spanyol MariskalRock kapta mikrofonvégre, a beszélgetés során pedig szó esett többek között arról, hogy mikor kezdett körvonalazódni az új lemez, mi minden övezi a borítót, és hogy Doro miként tartja karban hangszálait, ha egyáltalán akadnak rá praktikái.

„Körülbelül három éve kezdődhetett a folyamat. Két évig turnéztam a Forever United lemezzel, majd úgy döntöttem, hogy ideje új dalokkal jelentkeznem. Amikor jöttek a Covid miatti lezárások, elkezdtem ötletelni az új dalokon, leírtam őket, majd a dalszerzőtársammal, Andreas Bruhnnal stúdióba vonultunk, hogy felvegyem őket.” – fogalmaz a tervezés kapcsán.

Az énekesnő hangjában tagadhatatlanul visszaköszön a 80-as évek metálja, dalai hangszerelés szempontjából is rendre megidézik a heavy metal vérbeli esszenciáit, na de tudatosan történik-e mindez?

1b295fbe356bb324d81176c8513c646e_1e6edfa1.jpg

„Ez olyasmi, ami csak úgy megtörténik. Szívből éneklek, amihez száztíz százalékos szenvedélyt adagolok. Semmi sincs előre legyártva. Már alig várom, hogy élőben is előadhassam az új dalokat, a Time For Justice már elérhető, viszont annyi jó dalról kell még lerántani a leplet. Az I Will Prevail és a Fire In The Sky elengedhetetlen dalok a következő turnén. A hangom még betegen is sértetlen marad, éppen ezért semmi különöset nem teszek azért, hogy kordában tartsam, habár igaz, hogy sok-sok éve már, hogy letettem a cigit.” – osztja meg gondolatmenetét, miközben arra is kitér, hogy nincs bevett taktikája ahhoz, hogy kordában tartsa a hangját, mivel szerinte semmi szükség rá.

Na de mi a helyzet a borítóval?

„Ebből a szempontból mindig Geoffrey Gillespie-re támaszkodom, ő egy Franciaországban élő angol művész. Imádom a munkáit, így amikor új lemezen dolgozom, mindig őt hívom. A lemez félkész állapotban volt, amikor elküldte a borítót, és egyből lenyűgözött vele. A Conquer szót is ő javasolta, ami nekem is megtetszett, végül így lett belőle Conqueress.” – nyilatkozza.

Fotók: ©Julian Rolfes / dpa/picture alliance

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása