Falk Maria Schlegel: „Olyan dalokat akarunk, amelyekben érezzük a szellemiségünket”

414568323_918470089647687_9039401915665273626_n.jpg

Pénteken jelenik meg a Powerwolf várva várt új nagylemeze, a Wake Up The Wicked. A formáció nem szűkölködött jobbnál jobb jelzőkkel illetni a korongot, amely elmondásuk szerint legalább annyira változatos lesz, mint amennyire hűen megőrzi a banda gyökereit.

Megtudhattuk továbbá, hogy a német farkasok ezúttal sokkal inkább az érzelmekre és a hitelességre összpontosítottak, szemben a tökéletességgel, amely bár kulcsszónak számít a lemezeik kapcsán, most még sem erre helyezték a hangsúlyt. A zenekar billentyűsvirtuózát nemrégiben a spanyol La Heavy faggatta ki alaposan, a beszélgetés során pedig megannyi érdekességet árult el, ezek töredékét nemrégiben mi is közöltük.

Falk Maria Schlegel most Rafa Basának mesélt a lemez készületeiről, s elmondása szerint, a változatosságok ellenére egyetlen dal sem képes önmagában meghatározni a lemezt, ezért ezt a fajta próbálkozást érdemes lesz elengedni mind a fanoknak, mind a kritikusoknak.

„Nos, kétlem, hogy az »1589« meghatározná a lemezt, azonban kétségtelen, hogy mind zeneileg, mind a megközelítést tekintve egy tipikus Powerwolf-dalról van szó. Sok minden van a lemezen, vannak gyors dalok, mint például a »Wake Up The Wicked«, a »Blessed'Em With The Blade« vagy a »Thunderpriest«, de közben vannak középtempós dolgok is, de ezek egyike sem határozza meg az albumot.” – fogalmaz a zenész, hozzátéve, hogy:

„Ha olyan dalt keresel, amely teljes egészében meghatározza a »Wake Up The Wicked«-et, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz ilyet találni. Az »1589« jó kislemez lett, hiszen elérte, hogy érdeklődést keltsen a következő kislemezzel szemben. A cél a jó egyensúly megtalálása az összes elem között.” – vallja.   

A zenész azt is elmondta, hogy mi mindenben más a Wake Up The Wicked, a 2021-es Call Of The Wild-hoz képes, és hogy az előző lemez gyakorolt-e bármiféle befolyást az új dalokra.

powerwolf24.jpg

„Általában a zenekarok számára az új lemez olyan, mint egy családi fotó. Egyrészt ez egy természetes fejlemény, azonban úgy hiszem, hogy a mostani lemezzel sokkal lényegre törőbbek lettünk. A »Call Of The Wild« egy remek album, de túlságosan túlterhelt volt. Itt sokkal nagyobb az egyensúly, s végső soron a témák is jobbak.” – nyilatkozza.

„De persze a »Wake Up The Wicked« sosem készülhetett volna el a »Call Of The Wild« nélkül, ezek mind különböző lépések. Mindenesetre, a »Wake Up The Wicked«-et sokkal inkább tekintem a »The Sacrament Of Sin« folytatásának, mint a »Call Of The Wild«-ot. Szerintem ez a lemez tökéletesen illik a Powerwolf új megközelítéseihez.” – osztja meg gondolatait.

Falk Maria azt sem volt rest elárulni, hogy miként dől el az új lemezek sorsa:

„Az egyik legfontosabb pillanat az, amikor új dalokat próbálunk. Elgondolkodunk azon, hogy a dalok felkerülhetnek-e majd a lemezre, és ha úgy véljük nem, akkor soha nem is tesszük fel őket a lemezre. Olyan dalokat akarunk, amelyekben érezzük a szellemiségünket.” – zárta.   

powerwolfband2024_hs_credit_vdpictures-4eb50f7f0.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása