Bizarr showelemmel borzolja a kedélyeket a Powerwolf

hq720_3.jpg

Nyáron jelent meg a Powewolf vadonatúj stúdiólemeze, amely a Wake Up The Wicked elnevezést kapta. A zenekar most lendült csak bele igazán az újdonság népszerűsítésébe, pénteken ugyanis kezdetét vette arénaturnéjuk a HammerFall, valamint a Wind Rose társaságában.

Dorn Attiláék igencsak masszív show-val kedveskednek a fanoknak, szettjük ugyanis 19 dalból tevődik össze, ezek mindegyikéhez pedig egy egyedi látványelem kapcsolódik, a zenekartól megszokott grandiózussággal. 1589 című daluk során például szó szerint a billentyűs, Falk Maria Schlegel máglyán való égetésével borzolják a kedélyeket, ezzel is egy szösszenetnyit színpadra víve a nóta valós történetéből.

Maga a tétel egyébként Peter Strump, a bedburgi vérfarkas történetét meséli el. Strump históriája a 16. század leghíresebb vérfarkaspere, míg kivégzése a legkegyetlenebbek egyike. A Powerwolf egészen élethűen dolgozta fel az eseményeket a dalhoz készült kisfilmben, most azonban kiderült, hogy a színpadon is legalább annyira vérkomolyan veszik a nóták eredetét, mint a videóklipekben.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása