Falk Maria Schlegel szerint, a Biblia a közösségi hálózat elődje

450066045_1005973514230677_1976548971795165746_n0.jpg

Két hét múlva, avagy július 26-án jelenik meg a Powerwolf vadonatúj nagylemeze, amely a Wake Up The Wicked címet viseli. A formáció már két dalt be is mutatott a közönségnek a várva várt kiadványról, melyek kétségkívül igen meggyőző eredményeket mutatnak.

A beharangozók szerint, a zenekar új hatásokkal bélyegzi meg, egyúttal emeli magasabb szintre a megszokott hangzását, miközben hűen ragaszkodnak a jól bevált recepthez. Dorn Attiláék ugyanakkor igazán érdekes témákat is górcső alá kaptak a kiadványon, elmondásuk szerint pedig most sokkal inkább a hitelességre, mintsem a tökéletességre fókuszáltak.

Az új lemez kapcsán a spanyol La Heavy is mikrofon végre kapta az együttest, azon belül is a billentyűs Falk Maria Schlegelt, aki érdekes tényekről vallott, szóba került ugyanis egy vadonatúj dal, azon felül pedig a latin nyelv használata, amely annak ellenére, hogy holt nyelv, a csapat rendre becsempészi azt szövegeibe.

„Csakúgy, mint Spanyolországban, Németországban is tanulni kellett a latin nyelvet az iskolában, noha a kultúráink más gyökerekből származnak. Személy szerint, én nagyon utáltam. Folyton azon mérgelődtem, hogy: »miért kell megtanulnom egy kibaszott holt nyelvet, ha már senki sem használja, én pedig sem ügyvéd, sem pedig orvos nem szeretnék lenni?«. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy idővel rájöttem, hogy mégiscsak hasznomra vált, mivel így jobban megértem a dalainkban elmesélt történetek kontextusát.” – nyilatkozza a zenész, hozzátéve, hogy:

„Egyes dalokban igencsak erősnek és nyersnek hangzik a latin szöveg, erősen sugallva az inkvizíció idejének terror és sötétség gondolatát – kitűnő példa erre a »Viva Vulgata« című dalunk. A Biblia nemcsak az első könyv volt a történelemben, de az elsők között volt, amelyet más nyelvekre is lefordítottak, és ez nagyban befolyásolta a modern Európa történelmét. A mi szemszögünkből a Biblia nyomtatásának és fordításának hatása egykoron hasonló volt ahhoz, amit manapság a közösségi hálózatok gyakorolnak.”  – fejtette ki álláspontját.

Dallista:

01 Bless 'em With the Blade
02 Sinners of the Seven Seas
03 Kyrie Klitorem
04 Heretic Hunters
05 1589
06 Viva Vulgata
07 Wake Up the Wicked
08 Joan of Arc
09 Thunderpriest
10 We Don't Wanna Be No Saints
11 Vargamor

wutw-cover1k-1eeab61c0.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása