Feltörekvő spanyol csoda: Celtian

celtian-sin-logo-web.jpg

A Celtian egy spanyol származású, folk metált játszó zenekar, melynek megalakulása 2017-re tehető. A formációt Diego Palacio rendelte életre, majd nem sokkal később kialakult a teljes felállás, miután több más zenész csatlakozott hozzá. Első lemezükre nem is kellett sokat várni, ugyanis 2018 márciusában boltokba került The Druid's Awaiting címet viselő kiadványuk.

A lemez tizenkét dalt foglalt magába, melyek mind instrumentális szerzemények. 2018-ban azonban csatlakozott hozzájuk Raquel Eugenio alias Xana Lavey énekesnő, aki akkortájt a YouTube-on próbálgatta szárnyait, csatornájára pedig a mai napig feltölt egy-egy feldolgozást. Az ő érkezésével végül teljes alakot öltött a zenekar, az új felállás pedig 2019 májusában jelenítette meg vadonatúj kislemezét, a Tu hechizo képében.

Ezt követte június 11-én a Niamh című kislemez, mely nótához klipet is forgattak. Nem sokkal később, június 21-én piacra dobták második nagylemezüket, ami az En Tierra de Hadas címet viseli. A korong nagyon változatos lett, több vendég is szerepel rajta, többek között az igen népszerű Mägo de Oz egyes tagja. A kiadvány névadójában, tehát az En Tierra de Hadas-ban egyébként Patricia Tapia ragad mikrofont, akit saját csapata (Patricia Tapia - KHY) mellett a Mägo de Oz valamint az Alderaan frontjáról lehet ismerni.

A Celtian zenéjén egyébként hallható egy erős Mägo de Oz-hatás, emellett olyan csapatok inspirálják az egyébként igen sokszínű stílusban operáló fiatalokat, mint az Eluveitie, valamint a Nightwish.

Jelenlegi felállás:

Xana Lavey - ének

Diego Palacio - furulya

David Landeroin - dob

Txus Borao - hegedű

Sergio Culebras - gitár

110148371_3500670163279566_2925648826315432512_o.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása