Diego Palacio tiszta vizet öntött a pohárba: „Xana hörög az új lemezen, nem Diva Satanica”

collage000_1.jpg

Április 5-én jelent meg a spanyol Celtian vadonatúj nagylemeze, a Secretos De Amor Y Muerte. A formáció minden túlzás nélkül a legerősebb lemezét pakolta a publikum elé, noha már a 2021-es Sendas De Leyenda sem volt épp egy könnyű dallamáradat. Kritika egyébként ITT és ITT.

A zenekar némi újítást is beiktatott az újdonságba, először került ugyanis hörgés a dalokba, melyeket természetesen az énekesnő, Xana Lavey produkál, noha a fanok rendre meg voltak győződve arról, hogy Diva Satanicát hallják. Diego Palacio zenekarvezető most tiszta vizet öntött a pohárba, a Rokkerznek adott interjújában ugyanis többek között elárulta, hogy tudatosan készítettek keményebb vonalú albumot, noha kezdetben nem minden nóta volt csupa zúzda.

„Hangzásban történt egy komolyabb előrelépés, mondjuk úgy, hogy sokkal euro-metálosabb lett az egész. Igazán súlyos dalok kerültek a lemezre, mivel már az előző lemezen is próbálkoztunk keményebb dalokkal, most azonban sokkal több van, mindezt úgy, hogy közben a lágyabb hangfekvésű dalokat sem szorítottuk háttérbe. Tény, hogy az új lemezünk sokkal erőteljesebb, nemcsak a hangszerek, hanem az ének szempontjából is. Xana a legtöbb dalban a megszokottak szerint énekel, néhány dalban azonban sokkal vadabb hangokat produkál, ilyen például a Maleficio De Sangre is .” – meséli, majd kitért az énekesnő performanszára.

„Xana néhány dalban sokkal nagyobb erőbedobással énekel, mint amit eddig megszokhattunk tőle, sőt, egyes dalokba még a hörgés is belefért. Sokan még mindig kételkednek abban, hogy ezt tényleg ő csinálja-e. Szoktam olvasni a kommenteket, és nagyon szórakoztatónak találom, hogy az emberek folyamatosan azon kattognak, hogy »ez biztosan Diva Sátanica«. Rocio avagy Diva Sátania jóbarátunk, ennek tudatában el tudjátok rólam képzelni, hogy olyan ember lennék, aki felkéri Diva Sátanicát, majd semmilyen formában nem tesz említést arról, hogy szerepel a lemezen? Ha ő lenne az, az egészen biztosan kiderült volna valamelyik posztunkból.” – kommentálja, majd a folytatásban az is kiderült, hogy miért is kezdett el Xana Lavey hörögni.

„A Maleficio de Sangre című dalban eredetileg nem is lett volna hörgés, viszont egy nagyon súlyos dalról beszélünk, egyszer aztán a WhatsApp-csoportba Sergio Culebras azt mondta, hogy »Hé. Raquel, miért nem próbálsz meg csinálni valamit a dal közepén, mondjuk valami ilyesmit«. És akkor Xana, aki még sosem próbálkozott a hörgéssel, elkezdett próbálkozni, majd amikor elküldte a felvételeket, csak néztünk magunk elé, leesett állakkal, hogy »ezt mégis hogyan?«.” – tette hozzá.  

Aki esetleg még mindig kételkedne, akkor annak íme egy remek bizonyíték a zenekar lemezbemutató koncertjéről!

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása