Sharon den Adel: „Az embereknek olykor változtatniuk kell"

sharon-den-adel-pim-ras-fotografie.jpeg

Gőzerőkkel dolgozik vadonatúj albumán a holland Within Temptation, amit az elsődleges tervek szerint jövőre készülnek piacra dobni. A formáció eddig kislemezek kiadásával töltötte az időt, sőt, hamarosan további újdonságok érkeznek majd a zenekar háza tájáról.

Mint ismeretes, a 2011-es megjelenésű The Unforgiving című lemezükkel indultak el a változás útján, az azt követő lemezek pedig mindig nagyobb és nagyobb fejlődést mutatnak, emellett sokkal több elemet vonultatnak fel a modern zenére jellemzően. A banda tehát nem fél követni a trendeket, mi több folyamatosan kutatják a lehetőségeket a megújulás és a fejlődés reményében – ezt azonban nem minden rajongó nézi jó szemmel, különösen azok, akik a kezdetektől követik a holland brigád pályafutását.

Mindenki emlékekkel kapcsolódik a zenénkhez. Nekem is vannak kedvenc zenekaraim, ezért is vagyok képes megérteni, hogy az embereknek olykor változtatniuk kell azért, hogy a zene ne váljon unalmassá, a hallgatók azonban nem mindig értik ezt, hiszen emlékeik fűződnek a dalokhoz. Ez kétségtelenül gyönyörű, ugyanakkor megakadályozza őket abban, hogy nyitottak legyenek a változásokra.

– osztotta meg gondolatait Sharon egy portugál lappal.

465454483-1024x1024.jpg

Úgy hiszem, hogy a rock-és metál rajongók nagyon lojálisak, és azok is maradnak, hiszen úgy döntöttek, hogy különbözni fognak másoktól és nem követik a mainstream zenét. A hűségük miatt azonban sokkal kritikusabbak is.

– tette hozzá a téma kapcsán.

Az énekesnő természetesen az új lemez készületeiről is mesélt, vagyis sokkal inkább azt próbálta boncolgatni, miért is kell a kelleténél többet várni az újdonságra.

within-temptation-june-2021-promo.jpg

Amikor írsz, születik egy dal, majd két évvel később megjelenik egy album. Néha elveszíted azokat az érzéseket és az ötletek, melyek az írás során szükségesek. A Covid-19 előtt úgy döntöttünk, hogy így teszünk: » rendben, írjunk dalokat, osszuk meg a közönséggel, kivárjuk a reakciókat, majd áttérünk a következőre, és meglátjuk hogyan működik « .

– fogalmazott. Ha mindez nem lenne elég, Sharon egyik kislemezük nyomán is ejtett néhány szót, hiszen mostanában olyan aktuális témákkal foglalkoznak, mint például a mentális egészség, de sok más égető kérdésben is állást foglalnak:

Fontos megismerni mindazt, amit magadban hordozol. Szeretek szembenézni a dolgokkal, mivel nem szeretném, ha bármi beárnyékolná a boldogságomat, ezért is tartom fontosnak, azt, hogy tudjam mit akarok, és hogy mindig helyesen cselekedjek.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása