Séptimo Ángel: „Spanyolországban a Mägo de Oz az etalon"

mago-de-oz-ilussia-3d-2015-foto-1_1_0_1.jpg

1988-ban indult hódító útjára a spanyol Mägo de Oz, mely csapat évről évre hatalmas utat járt be a palettán. A zenekar rajongótábora hamar duzzadni kezdett, hiszen már akkor olyan nagy sikerű lemezeket birtokoltak mint a Jesús de Chamberí (Ópera rock) és a La leyenda de La Mancha.

Az ezred forduló azonban meghozta számukra a nemzetközi elismerést is, hiszen a Finisterra album jóvoltából azonnal beírták magukat a történelemkönyvekben, ami nem is olyan meglepő, hiszen ezen a korongon került elhelyezésre a zenekar jól ismert himnusza, a Fiesta Pagana.

Ha tüzetesebben megfigyeljük a spanyol zenekarokat, akkor szinte kivétel nélkül előkerül a Mägo de Oz is, ugyanis a bandák közel 90%-a Mägo nyomdokain halad – köszönhetően Txus di Fellatio kivételes ideológiájának, amely valóban párját ritkítja.

A spanyolok egyébként a napokban tértek vissza a rivaldafénybe, ugyanis jelenleg is gőzerőkkel népszerűsítik a tavaly ősszel megjelent Bandera Negra című lemezüket. A tizenötödik Mägo-korong kritikáját ITT találod. A Javier Domínguez vezette brigádot a Séptimo Ángel kíséri a turnén, a srácok pedig most el is árulták, hogy mi mindenben inspirálja őket Txus di Fellatio alakulata.

„Minden csapat számára a Mägo de Oz az etalon. Mi lenne velünk a Finisterra és a La leyenda de La Mancha nélkül? Számunkra kivételes örömet jelent a Mägo előtt fellépni, ráadásul egy olyan csapattal köthetünk szorosabb kapcsolatot, amely már minden egyes rekordot megdöntött.”

– fogalmaztak.

„Az első dal, amit tőlük hallottam az Hasta que tu muerte nos separe volt, zenei szempontból számos gátat feloldott bennem. További fordulópont volt a hegedű és a női ének szerepeltetése az Astaroth című slágerben.”

– mesélte a gitáros.

„Énekesként is hasonló a helyzet: nincs olyan énekes, akire ne lenne nagy hatással José Andrëa, aki a valaha élt legjobb énekes; kiváló útmutatást ad a mozgalmunknak. A Finisterra óta vagyok a rajongójuk és bátran mondhatom, hogy pontosan emiatt nem voltam soha homofób, zárkózott, sem pedig konzervatív, és azért hatalmas köszönettel tartozom Txus-nak, mert ha az iskolán vagy a társadalmon múlt volna, valószínűleg más ember lennék.”

– tette hozzá Oscar Klassen énekes.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása