Régi-új dallal buzdít a Varg!

2020_varg_fylgja_fullhd.jpg

A német farkasok két évvel ezelőtt tértek vissza a köztudatba, házuk táján pedig megannyi pozitív változás állt be. A megújult formáció még 2020-ban piacra dobta visszatérő korongját, a Zeichen képében, mely kiadvány határozottan jól muzsikált a rajongók körében, de a kritikusok sem felejtettek el pozitív hangvételű jegyzeteket hagyni a rockzenei sajtó minden egyes szegletében.

A zenekar most újfent újdonsággal jelentkezett, ugyanis újra felvették a 2008-ban rögzített Schildfront című szerzeményüket, amit korábban előszeretettel adtak elő koncerteken, napjainkra viszont kiveszett a show-k repertoárjából.

„Sokáig nem játszottuk a dalt, mivel nem akartunk elszakadni a vikinges témától, ahogyan azt sem akartuk, hogy egy idióta esetleg félreértse. A mi álláspontunk viszont egy olyan farkasközösség mellet szól, ahol mindenkit szívesen látnak, és ellentmond a rasszizmus és a kirekesztés bármely formájának. Ezt olyannyira világossá tettük az elmúlt időszakban, hogy úgy éreztük, újra ki szeretnénk adni a dalt.” – kommentálták.

Noha a 2005-ben alakult zenekar zenéje a dallamos- és a black metál kereszteződése, dalaik pedig olykor a pogányságot veszik górcső alá, a Philipp Seiler vezette alakulat nem győzi eléggé hangsúlyozni, hogy a nóták nem rossz szándékkal születnek. Nevük eredete is a farkasok iránti szeretetükből képződik, az általuk játszott muzsikát pedig nem egyszer farkas-metálként jellemezték. Többször is hangot adtak továbbá annak, hogy elítélik a rasszizmust és a bántalmazás minden más formáját, csakúgy mint a politikát.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása