Feloszlik az Adventus!

adventus.jpg

Víctor García González, Fernando González Món, Alberto Ardines Álvarez, valamint Luis Melero González közös nyilatkozatban tudatta a fanokkal, miszerint kibékíthetetlen körülményekre hivatkozva azonnali hatállyal elhagyják az Adventus fedélzetét. A csapat egyetlen megmaradt tagja az a Manuel Ramil, aki jelenleg Amerika-szerte turnézik a spanyolok legnépszerűbb metálbandájával, a Mägo de Ozzal.

A csapat egyébként három napja, azaz november 25-én jelentkezett új lemezzel, ami a Saudade elnevezést kapta, éppen ezért érte hidegzuhanyként a fanokat a hír, miszerint a formáció megszűnik létezni – legalábbis ebben a formában.

„A Manuel Ramillal, a banda billentyűsével – és az egyetlen taggal, aki nem volt hajlandó részt venni a nyilatkozatban – történő nézeteltérés miatt az Adventus zenekar októberben feloszlott. Haladéktalanul értesíteni kívántuk erről a támogatóinkat, hogy megtegyék a szükséges lépéseket a turnék és a fellépések törléséhez.” – kezdik közös bejegyzésüket az ex-tagok.

„Mindezek ellenére semmiféle lépés nem történt az eset kapcsán. Pontosan emiatt vagyunk most kénytelenek elmagyarázni a helyzetet, amibe belekerültünk: a Manuel Ramillal való kibékíthetetlen ellentétek  egyszerűen lehetetlenné teszik a projekt folytatását – legalábbis ebben a formában. Nem így akartunk elbúcsúzni, de úgy gondoltuk, hogy ideje végre tájékoztatni mindenkit a történtekről, tekintettel arra, hogy így lehetetlen lebonyolítani a soron következő turnét, és a további lemezkészítést. Mindenekelőtt tisztességesek akarunk lenni és megakadályozni, hogy ez a helyzet több kárt okozzon, mint ami a rajongók és a promóterek számára szigorúan elkerülhetetlen.” – folytatják.

„Mindezek ellenére köszönettel tartozunk mindazoknak, akik ez idő alatt támogatták a projektet, szerettek minket, és értékelték a munkánkat. Higgyétek el, hogy mi éreztük át  elsőként ezt a keserű búcsút. Az Adventus indulásakor azt volt a terv, hogy ez egy baráti társaság közös zenélése lesz és mindenki hozzá tesz majd valamit a másik javára. Sajnos a valóság azonban nem ilyen egyszerű. Szeretünk titeket.” – fejezték.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása