Sharon den Adel: „A drasztikus változás olyasmi, amit mindig is ki akartunk próbálni”

tumblr_6a38869fb6d8e2bcce2f66c3d5a2e128_08673619_20480.jpg

Októberben kerül boltokba a Within Temptation vadonatúj nagylemeze, ami a Bleed Out címet viseli. A zenekar vélhetően immáron a folyamatos stílusváltásáról lehet ismerős, hiszen a banda pályafutása 1996-ban vette kezdetét, s ekkor még a szimfonikus/gótikus metal egyik legemblematikusabb veteránjai voltak, aztán az évek során egyszer csak modern úttörőkké váltak, ami albumról albumra megmutatkozik.

Sharon den Adel és férje nemrégiben nyilatkoztak a Metal Hammernek az új lemez kapcsán, melynek során elárulták, hogy dacára a jelentős változásoknak, továbbra sem kopott le róluk a szimfonikus metal jelző, ők azoban mégsem tudnak már azonosulni sem a stílussal, sem pedig a megnevezéssel.

„Már nem érezzük úgy, hogy szimfonikus metal banda lennénk. Tulajdonképpen, nekem fogalmam sincs, hogy mégis minek nevezzem magunkat, egyszerűen nem tudom bekategorizálni magunkat.” – fogalmaznak.

Az új korongról egyébként közkedvelten hirdetik, hogy egy új időszámítás kezdete, Sharon pedig most elárulta, hogy pontosan mi az oka annak, hogy új fejezetet nyitnak.

„Megpróbálkozunk az új hangzás kutatásával. Nagyon érdekelnek bennünket azok a radikális változások, amik most a világot érintik, és hogy ezek miként gyakorolnak befolyást az életünkre, ilyen többek között a mesterséges intelligencia is.” – fogalmaz az énekesnő, aki azt is elmondta, hogy érheti-e nagyobb meglepetés a fanokat, amikor fény derül az új lemezre.

„Valahányszor meghallod a dalokat, mindig többet és többet fedezhetsz fel. Rengeteg a változatosság ezekben a dalokban.” – kommentálja.

367036228_851886876297136_6510508356114657826_n.jpg

A zenészpáros azt is elmondta, hogy volt-e olyan lemez vagy előadó, ami konkrétan befolyásolta a Bleed Out szerzeményeit?

„Észrevettem, hogy olyan zenekarokat keresek, akik hozzánk hasonlóan átestek már az ilyesfajta radikális változásokon. A nagy kontrasztú dalok sokkal izgalmasabbak és inspirálóbbak. Olyan lemezt szeretnék hallani, amiben a reggae-től a black metálig minden megtalálható.” – vélekedik Robert.

„A drasztikus változás olyasmi, amit mindig is ki akartunk próbálni. Kitudja, micsoda csodák sülnek ki belőle.” – tette hozzá Sharon.

A csapat tagjai a Wireless című dalukról is ejtett néhány szót.

„Rengeteg elemet felhasználtunk az új lemez dalaiban, mind dallamban, mind ritmusban. Persze ettől még a lemez egyes darabjai rendkívül súlyosak lesznek. A lemezen uralkodó kontraszt segít majd abban, hogy ezek a részek igazán ütősek legyenek. Minden kibaszott metálbanda azt mondja, hogy ez lesz a legsúlyosabb lemezünk, nekünk viszont ez lesz a legizgalmasabb.” – osztja meg gondolatmenetét Rebert, míg Sharon elmondása szerint, ez lesz a legutolsó hagyományos Within Temptation-lemez.

via Metal Hammer

Fotók: ©Tim Tronckoe

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása