A Nervosa énekesnője szerint, a metalzene jövője a nők kezében van

405853737_866959638143781_7360221447296984752_n0.jpg

„Vannak-e még előítéletek a női metálénekesekkel szemben?” – szól a DW Brasil vadonatúj, mindössze 26 perces dokumentumfilmje, amelyben metálénekesnők mesélik el saját tapasztalataikat. A kisfilmben Doro, Sabina Classen, Laura Guldemond és – többek között – Prika Amaral is szóhoz jut, akik elmesélik pályafutásaik mélységeit és csúcspontjait.

Prika Amaral szerint például még mindig egy férfiak által uralt terepként tekintenek a metálra, noha saját belátása szerint a műfaj jövője sokkal inkább a nők kezében van.

„Amikor csinálsz valamit újat, folyton szembe kell nézned bizonyos kihívásokkal. A metalt még mindig egy férfiorientált közegnek tekintik, én azonban sosem törődtem ezzel, mivel azt akarom csinálni, amit szeretek, és ezáltal valóra akarom váltani az álmaimat. Folyton megkaptam a szükséges támogatást, éppen ezért hagy hidegen azoknak a mérgező véleménye, akik csak el akarnak nyomni bennünket. Természetesen a fejlődésem érdekében hajlandó vagyok meghallgatni a kritikákat, de azt is büszkén vállalom, hogy semmi sem lehetetlen.” – meséli Prika, hozzátéve, hogy:

„A zenétől függetlenül, bárhol történhetnek rossz dolgok. Ha valaki túl sok drogot fogyaszt, vagy túl sokat iszik, könnyen tehet olyan dolgokat, amiket később biztosan megbán. Jómagam biztonságban érzem magam, hiszen a metalkultúra szinte mindenhol egyforma. Ez nem csak pusztán zene, ez egy életérzés, amiben tökéletes biztonságban érzem magam.” – vallja. 

A Nervosa frontasszonya hozzátette tovább, hogy a feltörekvő új generáció óriási elégedettséggel tölti el, az Instagramon ugyanis rendre szembe találja magát tehetséges, fiatal hölgyekkel, akik mostanában bontogatják szárnyaikat.

„Az új generáció nagyon erős. Az Instagramon minden egyes nap új lányokat ismerhetek meg, amely számunkra is egy új erőforrás lehet. Véleményem szerint, a metal jövője határozottan a nőké.” – jelenti ki. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása