Marco Hietala szívesen dolgozna újra Tarjával!
Jövő héten érkezik a közös kislemezük!

horizontalshow50.jpg

Az egész világot lázban tartja a Nightwish exénekeseinek reunionja, Tarja és Marco Hietala ugyanis a közös duettek után, immár kéz a kézben járja Dél-Amerikát. A két zenész közel húsz év után osztja meg ismét a színpadot egymás oldalán, most azonban kiderült, hogy a közös projekt ötlete sem áll távol tőlük.

A Nightwish klasszikusai mellett természetesen Tarja duettes dalait is közösen adják elő a koncerteken, azonban a felek egy vadonatúj, Marco Hietala által komponált tételt is beiktattak a repertoárban, ez pedig a hamarosan hivatalos kislemez formájában érkező Left On Mars. A nóta úgynevezett hivatalos premierjét március 13-ra tűzték ki, így az élő premierek után, hamarosan stúdióváltozatban is bármikor élvezheti a finnek közös dalát a nagyérdemű.

Marco nemrégiben nyilatkozott a Headbangers News-nak a beszélgetés során pedig felelevenítette a pillanatot, amikor hosszú idő után, tavaly ismét Tarja oldalán lépett fel, ami gyakorlatilag borítékolta is a zenészek közös jövőjét.

„Egy svájci fesztivál eredményezte ezt, amin mindkettőnk zenekara fellépett. Tarja megkérdezte, hogy szeretném-e előadni vele a The Phantom Of The Operát, és azonnal éreztem, hogy hogy ez egy nagyon izgalmas élmény lesz, amit mindeképp meg kell tennünk. Éppen ezért igent mondtam, eljátszottuk, és mindkettőnket meglepett a közönség reakciója; amikor rájuk néztünk, mindannyian sírtak, nagyon érzelmes pillanat volt, és mi is úgy gondoltuk, hogy ez klassz. Na, persze izgultam is kicsit, hiszen nagyon erős érzelmek törtek fel belőlem. Párszor beszélgettünk, hogy mihez kezdjünk ezek után, és most itt vagyunk!” – fogalmazott.

„A legnagyobb kérdés mindenki részéről az, hogy játszunk-e majd Nightwish-dalokat. Természetesen igen, legalábbis néhány számot biztosan, merthogy ezek nagyon jó dalok, Tuomas szövegei jelképezik a banda titkait, mi azonban meg szeretnénk mutatni, hogy még mindig ugyanúgy megvan közöttünk a kémia. Most csak  ketten vagyunk, de nem szeretnénk csakis ezekhez a dalokhoz ragaszkodni, ezért belevittünk egy kis csavart, ami a közönség számára is meglepetés lesz, ugyanis Tarja dalai közül is előadunk majd néhányat, és még sok más meglepetés lesz.” – tette hozzá.

Mint ismeretes, a zenész jelenleg második szólólemezén dolgozik, amelynek első felvezetője minden bizonnyal a Tarjával felvett Left On Mars lesz.

„Úton van a második szólólemezem, de még sok időt vesz igénybe,  mire véglegesítek mindent.” – nyilatkozta a lemez kapcsán.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása