Megható! Így tolja 18 év után a The Phantom Of The Operát a Nightwish ikonikus duója

noname5824580.jpg

Tegnap, azaz július 8-án Symphonic Metal Dreams elnevezés alatt adott közös koncertet a Nightwish egykori duett párosa, Tarja és Marco Hietala. Az estét természetesen a Fabienne Erni vezette Illumishade kezdte, majd őket követte a Diana Leah által vezényelt Delain. Marco Hietala már ekkor színpadra lépett, ugyanis a Delainnel közösen adták elő a Your Body Is A Battleground című slágert.

Ezt követően Marco Hietala csapáért volt a show, majd őket követte a jelenleg válogatáslemezével turnézó Tarja. A rajongók természetesen jóelőre fel voltak készülve arra, hogy a Nightwish és a Raskasta Joulua után a finnek most sem hagyják ki a lehetőséget, hogy egymás oldalán énekeljenek, a kérdés már csak az volt, hogy mely ikonikus duettjüket hallhatjuk majd 18 év elteltével. A válasz voltaképp adta magát, ugyanis a Nightwish-sel óriási sikereket értek a The Phantom Of The Operával, így egyértelmű volt, hogy a közönség is ezt a dalt szerette volna a leginkább hallani.

Nos, a terv tökéletes volt, ugyanis bár a két énekes már évek óta kibékült egymással, és már koncertet is adtak együtt, ez a pillanat most mégis azt tükrözte, mintha csak most kezdték volna újra. Ember legyen a talpán, akinek nem szökött könny a szemébe, amikor Marco belekezdett a saját sorába, úgy, hogy ezeknek a soroknak most már komoly hátterük van, és ha röviden kellene összefoglalni, hogy mi is az, akkor elég csak annyit írni, hogy End Of An Era.  

A dal végén el is mondták, hogy immáron 18 éve annak, hogy utoljára előadták ezt a dalt, így érthető, hogy most is egy óriási érzelmi hullámvasút uralkodott el rajtuk, ami egyébként is tisztán kivehető volt minden egyes mozdulatukból. A felek persze még számolnak egymással a jövőben, ugyanis több közös koncertjük lesz még a közeljövőben, de nem kizárt az sem, hogy egyszer majd alkotnak is valamit közösen, immár a Nightwish nélkül.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása