Klippremier: Nightwish – Lanternlight

459640925_1056426199178663_7948544943907970382_n.jpg

Hivatalosan is boltokba került a Nightwish tizedik nagylemeze, amely a Yesterwynde elnevezést kapta. A formáció az eddigi leggrandiózusabb lemezeként hivatkozik az újdonságra, amely leginkább a múltra, az evolúcióra, és ezen felül az időre fókuszál.

Maga a kiadvány egyébként egy nem tervezett lemeztrilógiát fog lezárni, amely az Endless Forms Most Beautiful keretén belül bontotta ki szárnyait, folytatását pedig a Human. :ꟾꟾ: Nature. dalai szorgalmazták. A történet azonban nem várt folytatásért kiáltott, így a Yesterwynde most még utoljára visszarepít bennünket a múltba, de feltehetőleg ezzel végleg lezárul az emberiséget övező dallamáradat.

A csapat – mintegy megünnepelve a lemez debütálását – most egy újabb kislemezes dalt mutatott be a közönségnek, a lírai Lanternlight képében, a dalhoz pedig egy különleges kisfilm is forogott. Maga a dal igen különleges háttérsztorival rendelkezik, Tuomas Holopainen ugyanis néhai édesapjának szentelte a nótát, aki 2021-ben távozott az élők sorából. Mindazonáltal Floor Jansen is megtalálta a maga is személyes szálát a dal kapcsán, ő maga a mellrákkal vívott harcot, a felépülése után pedig életet adott második kislányának.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása