Premier! Nightwish – Perfume Of The Timeless

artwork_nw0.jpg

Yesterwynde címmel, szeptember 20-án jelenik meg a Nightwish tizedik nagylemeze, amelyre immáron négy éve vár lelkesena publikum. Noha a zenekar nem épp a reménytáplálás mintaképe, kétségtelen, hogy óriási ováció fémjelzi az új lemez érkezését, amely egy trilógia lezárása lesz.

A lemeztrilógia utolsó darabja egyébként az idejekorán beharangozott tényeknek eleget téve tizenkét dalt ölel fel, az első kislemez pedig ma, azaz május 21-én debütált Perfume Of The Timeless címmel, méghozzá egy látványban igen gazdag kisfilm képében. Maga a nóta egyébként folytatja a Nightwish jól bevált módszerét, egyúttal tovább erősíti a a hosszú, részletgazdag dalok tengerét.

„Amikor először ültünk le tárgyalni a Nuclear Blasttel, a lemezről és a kislemezekről, azt mondtam, hogy az első kislemez a Perfume Of The Timeless lesz, amely nyolc és fél perces – csak 3:30-nál jön a refrén. A válaszuk az volt, hogy tökéletes! Szerintem ez összefüggésben van azzal, hogy nagyon hosszú örökségünk van.” – mesélte Holopainen a Kerrang! magazínnak.

Magáról a korongról egyébként úgy hírlik, hogy egy igazán változatos kiadvány lesz, amelyen legalább annyi a kísérletezés, mint a metálos attitűd, mely utóbbiból igencsak hiány volt az Endless Forms Most Beautiful, valamint  a Human. :ꟾꟾ: Nature. tartalmán.

„Az album témája teljes egészében az idő, a történelem, az emberiség, és a halandóság. Összességében az egésznek nagyon optimista hangulata van.” – tudhattuk meg Holopainentől.

Köztudott azonban, hogy a zenekar nem turnézik majd az újdonsággal, s időközben az is kiderült, hogy legalább 2-3 évig biztosan szünetelni fognak; de mivel nemrégiben újították meg szerződésüket a Nuclear Blast kiadóval, így bizonyossá vált, hogy a zenekar továbbra is folytatni fogja működését és ezzel az új dalok gyártását, csakhogy egyelőre nem terveznek útnak indulni az új dalokkal.

Dallista:

1. Yesterwynde
2. An Ocean Of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day Of...
5. Perfume Of The Timeless
6. Sway
7. The Children Of 'Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

6630b3a4459dd41b4c9dc2fc_440978493_970946264393324_8194622568728002141_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása