Tuomas Holopainen: „A Yesterwynde a leggrandiózusabb lemezünk”

rebelpix_music_nightwish_027-800x5330_1.jpg

Szeptember 20-án tölti fel a boltok polcait a Nightwish tizedik nagylemeze, amely egyben egy lemeztrilógia utolsó darabja lesz. A formáció nem győzi hangsúlyozni, mennyire más folyamat volt elkészíteni a Yesterwynde című anyagot, amely mindazokon túl, hogy kísérletekben gazdag alkotás lesz, megannyi kihívás, vér és verejték együtteséből öltötte fel végső formáját.

Tuomas Holopainen elárulta, hogy egyetlen Nightwish-lemezt sem dédelgetett olyannyira gondosan, mint ahogyan azt a Yesterwynde-dal tette, egyúttal kiderült, hogy a főként az evolúcióval foglakozó nóták amolyan vágyakozással érnek fel a múlt felé, ezzel testközelibbé téve egy több milliárd éves töretlen láncot, amely az emberiséget, és azon felül a létünket érinti.

A zenész nemrégiben a Metal Hammer hasábjain tárta fel ismét elméje rejtett titkait, ezáltal pedig újabb tucat érdekességet hintett el a koronggal kapcsolatban, amelyről többek között azt nyilatkozta, hogy a „zenekar történetének leggrandiózusabb darabja”.

„Valószínűleg ez a leggrandiózusabb lemez, amit valaha készítettünk. Teljes mértékben kiegészíti a szöveg a történetet, amit el szeretnénk mesélni. Az An Ocean Of Strange Islands című dalunkban több mint 600 elem szerepel, ami sok – a hangmérnöknek pokoli munka volt a keverése.” – meséli.

„Az album legfőbb témája az idő – amolyan visszatérés a múltba, megismerve a saját halandóságunkat. A történelemről és a magáról az emberi létről szól, de igen optimista keretek között. A számos rossz ellenére, fajként lehetőségünk van az összefogásra és a túlélésre. Ez a lemez központi lényege egyben üzenete.”  – tette hozzá.

Dallista:

1. Yesterwynde
2. An Ocean Of Strange Islands
3. The Antikythera Mechanism
4. The Day Of...
5. Perfume Of The Timeless
6. Sway
7. The Children Of 'Ata
8. Something Whispered Follow Me
9. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

6630b3a4459dd41b4c9dc2fc_440978493_970946264393324_8194622568728002141_n.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása