Nightwish: Jukka Koskinen lett Marco Hietala utódja!

193495008_329775698510387_122224397759000007_n0.jpg

Január elején értesültünk arról, miszerint Marco Hietala húsz év után elhagyja a Nightwish-tA zenész viszonylag komoly pontokkal indokolta visszavonulását, azóta pedig nem is hallat magáról. Tuomas Holopainen bevallotta, Hietala távozása újabb rést hasított a bandán, így Emppu Vuorinennel közös nevezőre jutva állapodtak meg az együttes feloszlatásának kérdésében.

A koronavírus-járvány miatt a zenekarnak esélye sem volt arra, hogy a tavaly megjelent lemezükkel turnézzon, így mentve a menthetőt sajátos megoldáshoz folyamodtak. An Evening With Nightwish In A Virtual World munkacím alatt ugyanis felvettek egy virtuális környezetben zajló fellépést, aminek bemutatására a mai és a holnapi napon kerül sor. A zenekar ezt megelőzőleg bejelentette, hogy a fanok kérdéseket tehetnek fel a Marco helyére került basszerosnak, kinek kilétét hét pecsétes titokként őrizték – egészen eddig.

A rajongók sokat gondolkodtak azon, hogy vajon ki lehet a szerencsés választott, azonban a biztos befutóra senki sem tippelt. Kai Hahto után ugyanis még egy Wintersun-tag csatlakozott Tuomas Holopainen igájába Jukka Koskinen személyében, aki a következőket nyilatkozta:


Elképzelni sem tudok nagyobb megtiszteltetést annál, mint hogy az elkövetkezendőkben részese lehetek a Nightwish szellemi gépezetének, és hogy különleges pillanatokat oszthatok meg a Human. :II: Nature.-t övezően - turnézzunk együtt odakint.

– fogalmazta meg lelkesítő beszédét a zenész, aki korábban a Norther és az Amberian Dawn zenekarokban is pengette a húrokat.  

A Wintersun-főnök Jari Mäenpää természetesen amellett, hogy szívből gratulált barátjának, hamar megnyugtatta a pánikra képes rajongókat afelől, hogy szó sincs arról, hogy Jukka elhagyná a zenekart, mely csapat egyébként következő albumán dolgozik. 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása