Floor Jansen: „Szégyen, hogy nem indulunk turnéra az új lemezzel”

noname56865254852820.jpg

Szeptember 20-án jelenik meg a Nightwish várva várt tizedik nagylemeze, amely a Yesterwynde címet viseli. A korongról már egy tucat érdekességet megtudhattunk, ilyen többek között a hanghordozó témája, amely magába foglalja az időt, a múltat, az emberiséget és azon felül még az evolúciót is.

A zenekar által kiemelt kulcsszavak messze nem a véletlen művei, a Yesterwynde ugyanis egy lemeztrilógia utolsó darabja, amely közel 10 évvel ezelőtt vette kezdetét még az Endless Forms Most Beautiful keretén belül, majd a folytatás nagyobb és nagyobb méreteket öltött a Human. :ꟾꟾ: Nature. dallistáján.

A zenekar énekesnőjével egy holland magazin készített egy terjedelmes interjút, amelynek egyik részlete már a napokban napvilágot látott, ebben ugyanis annak adott hangot Floor Jansen, hogy mennyire nincs kibékülve Troy Donockley teljesítményével, akivel elméletileg Marco Hietalát próbálják pótolni férfi ének terén, ami az énekesnő elmondása szerint több, mint irritáló jelenség az új lemezen – szerinte Hietala markáns orgánuma komoly hiánycikk egyes szerzeményekben.

Mint kiderült, a holland pacsirta annak sem örül, hogy a Nightwish nem indul turnéra az új lemezzel, – sőt az sem kizárt, hogy a banda soha többé nem lép rivaldafénybe – amiről ugyancsak csípősen osztotta meg gondolatmenetét, mondván valósággal szégyen, hogy a formáció erre a lépésre vetemedett.

„Személy szerint rám óriási hatással volt ez a döntés. Most volt szünetünk, erre most itt egy másik. Három héttel a mellrákműtétem után európai turnéra mentem, fáradt voltam, fájdalmaim voltak és sugárkezelésekre kellett járnom. Nagyon stresszes időszak volt, de már akkor tudtam, hogy ki kell élveznem a jelent, mert a következő lemezhez nem társul turné. Ez nagyon lesújtó, de ha a többiek ezt szeretnénk, akkor közösen hozzuk meg a döntést, hiszen mindenki jól tudja, hogy mindannyian szívvel-lélekkel dolgoznunk. Nem tetszett a szünetről szóló döntés, de ez van. Az élet rövid, és szégyen, hogy most nem lesz turné, viszont így most más szórakoztató dolgokra koncentrálhatok.” – fakadt ki az énekesnő, aki annyira nem is bánja azt a szünetet, hiszen jelenleg is második szólólemezén ügyködik.

448604895_1031753581644827_7821041269498374824_n0.jpg

Floor továbbá hozzátette mondandójához, hogy a Nightwish táján továbbra sem működik a kommunikáció, és bár a zenekar már nem egyszer megütötte a bokáját a rossz kommunikáció, illetve annak hiánya miatt, hibáikból valamiért még most sem hajlandók tanulni:  

„Minden nagyon szürreális. Minden Nightwish-sel kapcsolatos dolog e-mailben zajlott, még csak nem is találkoztunk. Végül sikerült rábeszélnem a bandát, hogy használjuk inkább a Zoomot, hogy lássuk is egymást miközben beszélgetünk. Aztán Marco hirtelen elment, ami sajnálatos. Nekem nagyon hiányzik, mind a hangja, mind a páratlan energiája. Boldogok voltunk együtt, ahogyan most is kiváló az egyensúly a bandában, viszont nagyon hiányoznak a közös éneklések, de ilyen az élet.” – tette hozzá kissé szomorúan.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása