Warlock-DVD-vel készül Doro Pesch!

gettyimages-459468458-2048x2048.jpg

Doro Pesch nem semmi karriert futott be a Warlock énekesnőjeként, amelynek 1982-ben lett a frontasszonya. A formáció 1989-ben döntött a feloszlás mellett, ezt megelőzőleg azonban még piacra dobták máig legsikeresebb korongjukat, a Triumph and Agonyt.

Az 1987-ben debütált kiadvány hamar bearanyozódott hazájukban, majd ezt követően a legjobb Warlock-albumnak lett kinyilvánítva, ugyanis az angol Billboard 200-as listán a nyolcvanadik helyig sikerült feljutnia. A méltán nagy népszerűségnek örvendő album 2017-ben volt harmincéves, akkor az énekesnő egy különleges turnéval ünnepelt, amiről így nyilatkozott:

Most ugyanazt érzem, amit '87-ben: ez olyan, mint egy álom, hosszú évek elteltével most ugyanazokat a dalokat játszhatom, amiket akkor, amikor megjelent a lemez, sőt, ezelőtt még soha nem adtuk elő az összes dalt, csupán egy-két számot. Határozottan az egyik legjobb lemezünk lett, még mindig nagyon izgatott vagyok, de csupa remek emlék merült fel bennem.

– magyarázta.

warlockdoro_28.jpg

Köztudott, hogy az énekesnő sosem kívánt szólóban zenélni, erre azonban mégis szükség volt, mivel a Warlock név használatát elperelték tőlük.

Nem az én választásom volt, hogy szólóban folytassam a zenélést, ugyanis jogi problémákba ütköztünk, miután valaki ellopta tőlünk a Warlock nevet, és nem tudtuk igazolni, hogy az valójában a miénk, sőt, azt sem, hogy lopás történt. Számtalanszor elmondtam, hogy »Ez nem lehet, ez nem történhet meg!«. Számomra és a rajongók számára is ez egy szívszorító esemény volt, a lemezkiadónk viszont azt mondta, hogy az egyetlen mód a visszatérésre az, ha Doro néven alapítunk együttest. Féltem, hogy sokan nem ismernek majd ránk, de úgy voltunk vele, hogy egyetlen lemez erejéig Dorónak nevezzük a csapatot, majd a többit ismét Warlock néven jelentetjük meg

– vallotta, majd hozzátette, hogy a név használatát soha nem sikerült visszanyerniük, mindazok ellenére sem, hogy csaknem 20 évig próbálkoztak – sikertelenül. Elmondása szerint, minden tőlük telhetőt megtettek az ügy érdekében, ám folyamatosan kudarcot vallottak. Az énekesnő az őket ért sérelmek ellenére is mihamarabb szeretett volna színpadra állni, mivel minden vágya az volt, hogy újabb lemezeket készítsen, és hogy újra együtt zúzhasson a rajongóival – így jött képbe a szólókarrier. 

collagedoro0.jpg

Triumph And Agony 35 éve debütált, ennek apropóján, Doro DVD formájában kívánja boltokba küldeni azt szeptember 24-énTriumph And Agony Live elnevezés alatt. A fent is említett turné keretein belül került sor először arra, hogy a korong teljes tartalma elhangzott a fellépéseken, ennek tisztes megörökítése érkezik most az énekesnőtől, aki töretlenül büszke Warlock-beli munkásságára.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása