Saltatio Mortis: újra boltokban a Für Immer Frei!

saltatio-mortis-1280x12805.jpg

A Saltatio Mortis a német front egyik kiemelkedő csodabogara, hiszen több zenekarral egyetemben a középkori metál jegyében alakultak, aztán ez az évek során szép lassan átalakult. Szövegeik immár több területet érintenek, a hangszerek azonban maradtak, s ezáltal váltak igazán egyedivé a palettán.

Tavalyi nagylemezük a Für Immer Frei elnevezést kapta, és hatalmas siker lett, hiszen már a megjelenésének hetében listavezető volt – megérdemelten. Az Ein Traum von Freiheit és a Factus de Materia még emlékeztet minket a formáció kezdeti korszakára, a Bring Mich Zurück-kel kezdődően azonban már egy teljesen más banda kacsint ránk, és ez persze egyáltalán nem rossz.

A Für Immer Frei leghúzósabb dala egyértelműen a Loki, ez kétségtelen, és bár a többi nóta mellett sem lehet csak úgy elmenni, a Lokinak mégis van egy sajátos, csalogató mivolta. A ma debütál újrakiadás további nyolc tételt tol a hallgató arcába, s emellett vadonatúj DVD-jük, az Ein Traum von Freiheit is boldogan várja a kíváncsi tekinteteket. 

Jörg Roth (Alea der Bescheidene) vezette együttes egyébként alig két hónapja jelentette be, miszerint újra boltokba küldik alig egyéves lemezüket, azóta pedig folyamatosan érkeztek felvezetők, hiszen mind a bónuszdalok, mind a koncert nótái közül szemezgettek néhányszor, mintegy betekintő gyanánt.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása