Közös projektjük testvérekké avanzsálta Netta Laurenne-t és Noora Louhimo-t

laurenne-louhimo-2021-robert-franko-700x700.jpg

Nyáron jelent meg a Laurenne/Louhimo formáció első nagylemeze, ami a The Reckoning elnevezést kapta. Kritikát ITT olvashatsz.  A Smackbound és a Battle Beast énekesnői már egy ideje fontolgatták a közös projekt létrehozását, amikor viszont beütött a koronavírus-járvány, már nem volt kérdés, hogy megkezdik a közös munkát.

Netta és Noora egyébként Finnország legmeghatározóbb női metálhangjai, hiszen olyannyira karakteres hangjuk van, hogy elmondásuk szerint néha ők maguk sem tudták megállapítani, mikor melyikük szól épp a mikrofonban.

Erről és voltaképp a közös munka kialakulásáról faggatták egy terjedelmes interjúban Netta Laurenne-t, aki elárulta, hogy már javában készült a már fent is említett korong, amikor felmerült, hogy Noorával közösen adják nevüket a kiadványhoz.

Évek óta követjük egymás munkásságát, majd felmerült bennem, hogy esetleg csinálhatnánk közösen is valamit, hiszen fergeteges énekesnek tartjuk egymást.

– fogalmazott az együttműködésről, majd hozzátette:

Amikor együtt énekeltük a Black Sun egyik dalát, azon kaptuk magunkat, hogy mi sem tudjuk megállapítani, mikor melyikünk énekel – ez lenyűgöző volt.

– mondta.

laurennelouhimo_promo_2021.jpg

A The Reckoning című lemezt a férjemmel, Nino Laurenne-nel készítettem és ő mondta, hogy nagyon szívesen hallana minket több dalban is. Amikor a járvány miatt törölni kellett a turnékat, úgy döntöttem, hogy felhívom Noorát és javaslatot teszek. Noora azonnal kötélnek állt.

– folytatta.

A kezdetektől fogva egyértelmű volt számunkra, hogy a klasszikus heavy-metál és a hard rock útján tértünk vissza a metálzene gyökereihez. Ez zeneileg tökéletesen megkülönbözteti a Laurenne/Louhimo-t a Battle Beast-től és a Smackbound-tól is.

– kommentálta a stílusválasztást.

És, hogy mi alapján oszlottak meg a szerepek?

laurenne-louhimo-bitch-fire0.jpg

A dalíráskor egyáltalán nem gondoltunk a szerepekre. Ninóval arra koncentráltunk, hogy jó dalokat alkossunk. Miután elkészültek a dalok, leültünk és átnéztük őket. A legtöbb megállapodás spontán jött. Ügyeltünk arra, hogy mindketten egyformán tartozzunk a lemezhez, és egyenlően osztjuk fel a szövegeket.

– nyilatkozta, hozzátéve:

Nagyban segített, hogy a szövegeket úgy alkottam meg, hogy azok mindkettőnk gondolatát és érzéseit tükrözzék, s ezzel mindketten kapcsolódni tudtunk a dalok hátteréhez. A legnagyobb tanulság és boldogság azonban mégis az, hogy személyesebben megismerhettünk egymást. Lelkitársak lettünk.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása