Noora Louhimo: „ Én vagyok a Battle Beast mesemondója"

battlebeast2019c0.jpg

Circus Of Doom címmel érkezik a Battle Beast hatodik nagylemeze, amiről most apránként egyre több izgalmas történet lát napvilágot. A srácok eddig két kislemezt dobtak piacra előzetes gyanánt, ezek pedig kivétel nélkül megnyerték maguknak a nagyérdemű kegyeit.

A zenekart nemrégiben kapta mikrofonvégre egy finn lap, a csevegés során pedig egyaránt meséltek a dalszerzési folyamatról és a lemezt körülvevő történetről. Amennyiben azt hinnénk, hogy a Circus Of Doom egy tematikus kiadvány, melynek mozgatója a cirkusz, és a vele járó apróságok, akkor tévedésben élünk, hiszen a dalcsokor messze túlmutat a címen.

A formáció elárulta, hogy a Circus Of Doom mint olyan, mindössze azt hivatott tükrözni, hogy semmi sem az, aminek látszik. A dalok egyaránt foglalkoznak olyan témákkal, melyek minden bizonnyal komoly vitákat válthatnak ki, ugyanakkor számos, érzelemdús tétel is megtalálható, de pusztán a szórakoztatásnak is szorítottak helyet a dallistán.

cod-2021_7d969898d84aa21ea304e7a928943ed2.jpg

A zenekarban egységesen megoszlanak a dalszerzési lehetőségek, így nem is olyan meglepő, hogy az elmúlt időszakban rendre kiforrott és sokszínű lemezeket tesznek le az asztalra. Noora Louhimo énekesnő igencsak elégedetten nyilatkozik az újdonságról, s elmondása szerint nagyon jól esik neki, hogy a srácok kifejezetten az ő hangszínét szem előtt tartva szerzik a dalokat.

Semmiképp sem szeretnék változtatni a mások által írt történeteken. Inkább ráfekszek a srácok szövegeire, majd azon kezdek tűnődni, miként tudnám értelmezni őket. A zenekar mesemondójának tartom magam, jó vagyok benne és komolyan is veszem. Saját hozzájárulásom a dalokhoz az, hogy a hangommal és a vizualitásommal tolmácsolom őket.

– kommentálta az énekesnő.

A kiadvány dallistája:

1. Circus Of Doom
2. Wings Of Light
3. Master Of Illusion
4. Where Angels Fear To Fly
5. Eye Of The Storm
6. Russian Roulette
7. Freedom
8. The Road To Avalon
9. Armageddon
10. Place That We Call Home

battlebeast_circusofdoom_2022.jpg

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása