Hatalmas bulival ünnepli 20 éves fennállását az Epica

274688979_487723546054783_7562306120282711158_n.jpg

Idén ünnepli 20 éves fennállását a holland Epica, a srácok pedig ismét megadják a módját az újabb jubileum megünneplésének.  A zenekar viszonylag kevés koncertet adott hazájában, Hollandiában, így nem is olyan meglepő, hogy húszéves fennállásukat azon a helyszínen kívánják tető alá hozni, ahol gyakorlatilag kezdetét vette a történetük. Maga a buli egyébként szeptember 3-án kerül megrendezésre. 

A zenekar teljes mértékben visszatér a gyökereihez, hiszen különleges vendégként saját magukat jelölték ki, vagyis a az Epica elsődleges felállását! A bandát köztudottan az After Foreverből kiváló Mark Jansen alapította, a nevük pedig a megalakulás pillanatában Sahara Dust volt, az énekesnő pedig Helena Iren Michaelson volt.

Az ő hangjával került rögzítésre többek között az Epica legnépszerűbb tétele, a Cry For The Moon, amit később Simone Simons hangjával ismert meg igazán a közönség, ugyanis a nótát újra felvették a The Phantom Agony című bemutatkozó lemezükre, amit már Epica néven jelenítettek meg.

collage52727286_97427.jpg

Az évek során az Epica legénysége is hatalmas változáson esett át, ám most úgy fest, hogy az egykori tagok újra visszatérnek majd a csapatba, mintegy kivéve a részüket abból a szenzációból, amit a kezdetektől fogva letettek az asztalra. Az Epica napjainkra már feljebb csúszott a ranglétrán, maga mögé utasítva az olyan csapatokat mint a finn Nightwish mely zenekar nagyban befolyásolta a női frontemberekkel felálló zenekarokat, többük ugyanis Tarja Turunen miatt vette fontolóra az operás énekstílust, a finn metálkirálynőnek azonban máig nem akadt méltó ellenfele a palettán.

Az Epica legújabb korongja egyébként tavaly februárban került boltokba, Omega elnevezés alatt, népszerűsítésére azonban csekély alkalom akadt, ugyanakkor hivatalos lemezbemutatóként a tavaly decemberben megjelent Omega Alive című online koncertjüket könyvelhetjük el, mely fellépés egyébként a nyár folyamán került megrendezésre.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása