After Forever: Így nyilatkoznak a tagok a 15 éves After Foreverről!

526_photo.jpg

Két nap múlva, azaz május 27-én kerül újfent boltokba az After Forever utolsó lemeze, ami egyben az igen sikeres holland banda történetére is pontot tett. 2007-et írtak a naptárak, amikor a Floor Jansen vezette zenekar megjelenítette ötödik, egyben saját magáról elnevezett nagylemezét, mit sem sejtve arról, hogy ez lesz a legutolsó kiadvány, amit közösen készítenek.

Bár a banda korábban sem arról volt híres, hogy félvárról veszik a munkájukat, hiszen rendre kifogástalan lemezek özönlötték el a lemezboltokat, ám az After Forever valóban a csúcsok csúcsa volt, valóságos mérföldkő a történetükben, ami ezzel sajnos véget is ért. A tagoknak máig hatalmas szívfájdalom a zenekar feloszlása, most, hogy a tizenötödik évforduló alkalmából újra megjelenik a korong, egyenként osztották meg személyes élményeiket az album készítésének folyamatáról a zenekar hivatalos Facebook-oldalán.

„Bár a felvételek során fogalmunk sem volt arról, hogy ez lesz az utolsó albumunk, ez a lemez számomra mégis az After Forever zenei befejezését jelenti, ugyanis elegánsan és kiforrtan ötvözi a korábbi lemezek különböző stílusait. Inspirálóan összefoglalva azt a zenei utazást amit 1997-től 2007-ig tettünk meg. A tökéletes végállomás.” – mondja Luuk van Gerven basszeros.

„Joosttal remekül szórakoztunk a dalok írásakor. Az 'Into Your Face' stílusra összepontosítottunk, miközben továbbra is a progresszív elemeinket kutattuk. A Gordonnal folytatott munka, a gyártás és a keverés alatt tudatosította bennem azt, hogy milyen varázslatos dolog is egy ilyen albumot elkészíteni, mint az After Forever. Még mindig büszke vagyok a hangzására és arra az egyedi stílusra, amit létrehoztunk.” – meséli Sander Gommans

„Az After Forever album nagyon sokat jelent számomra, a megjelenése óta pedig büszkén és nagyon magasan lóg a stúdió falán. Számomra egyszerre hasonlít az After Forever zenei csúcsára, a barátságra, a szabadságra, a szenvedélyre, valamint a produceri karrierem kezdetére, ugyanakkor egy nagyon különleges banda korszakának a végére is.” – vallja a napjainkban igen népszerű producerként tevékenykedő Joost van den Broek.

„Ironikus, hogy az After Forever végül az After Forever végéhez vezetett. Azonban büszke és izgatott vagyok, amiért újra kiadják ezt az albumot, ráadásul bakelitre is rámásolják, ezzel tisztelegve az örökségünk előtt. Remélem, hogy sokatokat visszarepít majd az időbe, és kellően tudtok lakomázni a szép emlékekben. Velem így volt.” – osztja meg gondolatát Bas Maas.

„Emlékszem, amikor ezen a lemezen dolgoztunk. Mintha csak tegnap lett volna! Nagyon élveztem az egész folyamatot, a Gordon Groothedde producerrel folytatott próbák, a felvételek a Prágai Filharmonikusokkal (micsoda utazás!), majd a meghallgatás a sajtó előtt a belgiumi Galaxy Stúdióban. Kiélveztük a rengeteg luxust, a felvételek alatt pedig remekül szórakoztunk. Sok biliárdozás, fogadások, közös kajakészítés, túl sok pia, bolondozás, gyerekeskedés – mintha csak nyaralnánk.” – eleveníti fel a szép emlékeket az After Forever dobosa, André Borgman.

„Örömteli látni, hogy felújították, és ezáltal újra bemutathatjuk ezt a lemezt. Még mindig nagyon büszke vagyok rá, hiszen a legjobb munkánknak tartom! Számos, boldog emléket idéz fel bennem az extrém hőmérsékletű próbákról, a rengeteg kacagásról, és a csodálatos felvételekről egy holland vidék kellős közepéről. Örökké hiányozni fog, hogy élőben énekelhessem ezeket a dalokat, és hogy együtt bulizzak a hűséges rajongóinkkal. Köszönöm a csodálatos éveket, remélem, hogy ti is élvezni fogjátok ezt a lemezt, talán először, talán újra!” – fogalmazott Floor Jansen énekesnő.

1200px-masters_of_rock_2007_after_forever_07.jpg

Dallista:

1.Discord

2.Evoke

3.Transitory

4.Energize Me

5.Equally Destructive

6.Withering Time

7.De-Energized

8.Cry with a Smile

9.Envision

10.Who I Am

11.Dreamflight

12.Empty Memories

13.Lonely

14.Sweet Enclosure

1000x1000_1.jpg

Ez is érdekelhet!

5+1 dal, ami miatt visszasírjuk az After Forevert! (a képre kattintva)

af-afterforever010.jpg

 

 

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása