Europe: Átlépte a milliárdos megtekintést a The Final Countdown kisfilmje!

8d42933c155cb1602d284f061a11d5eb.jpg

1986-ot írtak a naptárak, amikor piacra került a svéd Europe ikonikus megaslágere, a The Final Countdown. A nóta az első kislemezként szolgált a banda azonos névvel ellátott stúdiólemezének, ami azóta is csillapíthatatlan sikerekben gazdag. A formáció akkoriban még nem is sejtette, hogy a nóta majd generációkon átívelve töretlenül robog sikert sikerre halmozva – de amint látható, mégis így történt.

„Otthon csináltam a dal demóját, az ötletek már régóta készen álltak. Úgy döntöttünk, hogy a harmadik lemezünkre felvesszük a dalt, és megbeszéltük, hogy az egészet a billentyűriff köré építjük. Eleinte filmzene-szerű dal volt, egyáltalán nem úgy festett mint egy sláger, de azt hiszem, hogy ez így volt helyes. Emlékszem, amikor feljátszottam a demót a srácoknak, azonnal felfigyeltek arra, mennyire erős dal, és hogy mennyi erőből építkezik. De sosem gondoltuk volna, hogy ekkora siker lesz. Ezzel kezdtük az albumot, majd a turnét is, habár nem hittünk abban, hogy egyszer kislemez lesz belőle.” – meséli Joey Tempest, aki a nyolcvanas évek elején kezdett el foglalkozni a The Final Countdown formálásával, melynek fő eleme az a bizonyos billentyűriff.

A Nick Morris által rendezett kisfilm egyébként két solnai koncertet ölel fel, és még néhány extra felvételt egyéb momentumokról. A zenekar most méltán lehet büszke a világszerte mérföldköveket meglépett dalra, ugyanis a hozzá készül kisfilm, amit 2009 októberében tettek fel YouTube-csatornájukra, a napokban átlépte a bűvös milliárdos megtekintést, amit eképp kommentált a veterán formáció:

„Hihetetlen! Egymilliárd megtekintés! Nagyon köszönjük mindazoknak, akik továbbra is élvezik a The Final Countdown dalt és a klipet! Mindazonáltal, biztosak vagyunk abban, hogy sokakat felbosszantottunk ezzel a dallal.” – állítják.

A The Final Countdown sikere példaértékű, hiszen többszörös arany-és platina minősítést szerzett, több országban egyenesen listavezető lett, a Billboard 100-as listáján például a nyolcadik helyig menetelt. A banda egyébként messze nem beszélt félre azon kijelentéssel, mely szerint többeket felbosszantottak a tétellel, ugyanis a dal olyan listákon is szerepel mint mondjuk a Blender által összeállított „legszörnyűbb dalok” listája, ahol a huszonhetedik lett, vagy mondjuk a hasonló címmel rendelkező „a valaha megjelent legrosszabb dalok” összeállítás.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása