Europe: „A The Final Countdown-nak saját élete van”

europe.jpg

1986-ban, tehát 38 éve jelent meg a svéd Europe »The Final Countdown « című nagylmeze, amelynek címadója szó szerint minden létező (és nem létező) rekordot megdöntött már az elmúlt évtizedek során. A zenekar azóta több lemezt is kiadott, mi több, jelenleg is új korongon dolgoznak, amely a tervek szerint 2024 végén, vagy legkésőbb 2025 elején kerülhet majd forgalomba. A banda egyébként már új dalt is mutatott tavaly a készülő kiadványról.

Közel 40 év távlatából is a The Final Countdown képezi az interjúk gerincét, és láss csodát, a banda folyton képes új dolgokkal előrukkolni a dal kapcsán, amelyet kétségkívül minden generáció egyaránt ismer és szeret, de olyan is akad, aki mélységesen megveti a nótát – hát ízlések és pofonok. A zenekar két ikonikus tagja, Joey Tempest és Ian Haugland a spanyol MariskalRocknak mesélt a készülő korongjukról, de szóba került a The Final Countdown töretlensége is.

„Hihetetlen, de ennek a dalnak saját élete van, amely már nagyobb, mint maga a zenekar. Ez egy univerzális dal, amely minden egyes országban ismert, és mindenféle ember ismeri. Csodás élmény játszani a Bloodstockon, a Hellfesten vagy bármely más heavy metal fesztiválon, mivel más bandák tagjai odajönnek hozzánk és elmondják, hogy ők hányszor hallották már tőlünk ezt a dalt.” – mondja Ian Haugland

„Mindegy milyen fesztiválon játszunk, legyen az családbarát, vagy metalorientált, ez a dal összehozza az embereket.” – tette hozzá Tempest.

A banda jelenleg is új lemezén dolgozik, amely kapcsán többek között elárulták, hogy miért tart ilyen sokáig, mire boltokba kerül, hiszen a Europe legutóbb 2017-ben adott ki nagylemezt.

„Dolgozunk rajta, és már van is egy elég erős anyagunk. A Covid miatt sokkal több időnk volt, hiszen utoljára 2017-ben adtunk ki lemezt (Walk The Earth), most azonban bőven volt időnk csiszolni az ötleteinken, ezért úgy hiszem, hogy ez egy nagyon érdekes lemez lesz.” – újságolja Joey Tempest, aki nem feltétlenül tud kellő magyarázatot adni arra, hogy miért nem érkezett a korong hamarabb:

„Ezek nagyon jó kérdések, amelyekre fogalmam sincs, milyen választ adjak. Négy év telt el a Covid óta, mi azonban úgy álltunk hozzá ehhez az egészhez, hogy most tényleg rászánjuk az időnket arra, hogy valami egészen különlegest alkothassunk, valamit, amit mi is szeretünk.” – mondja.

„Mi folyton így dolgozunk, semmit sem akarunk elkapkodni pusztán azért, mert most ez lenne napirenden. Éreznünk kell, hogy amink van, az jó, és majd csak ezután jöhet a megjelenés.” – vette át a szót Ian.

Dark Chest Magazine – Online rockzenei magazin. Hírek, lemezkritikák, egyedi cikksorozatok

Cikkek, érdekességek, lemezkritikák, feltörekvő előadók kutatása/bemutatása

Friss topikok

süti beállítások módosítása